Per
nosaltres una recepta d’hivern i un plat de cullera, que es gaudeix molt quan
fa fred.
Les
llenties i el xoriço lliguen a la perfecció, el xoriço que he utilitzat és ecològic
de Cal Fusteret, els vam conèixer amb la pandèmia i que ens van portar els seus
productes a casa i ens van agradar molt,, es dediquen a la carnisseria, la
cansaladeria des de l’any 1944 a Sant Fruitós de Bages, utilitzen carns de
procedència ecològica, els seus productes són sense gluten, sense lactosa, ni
colorants ni conservants.
En aquesta
ocasió fet amb unes llenties ja que tenia cuites, aquí podeu veure la seva cocció.
Ingredients:
750 a 1 kg
de llenties ja cuites
400 ml de
de brou de pollastre, el propis suc de cocció de les llenties o també podria
ser aigua
150 gr de
xoriço. tallat a trossos grans
Sofregit;
Ceba,
porro, 1 gra d’all, pastanaga i carbassó, tot tallat ben petit
Preparació:
Primer hem
de preparar el sofregit en una cassola amb oli i començarem posant la ceba i
anem afegint la resta d’ingredients, trigarem entre 15 o 20 minuts.
En aquest
moment tallarem el xoriço a talls grans i l’afegirem a la cassola i el
sofregirem 5 minuts més i en aquest moment incorporaríem les llenties junt amb
el brou de pollastre, el suc de les llenties o també hi podríem posar aigua i
ho deixarem coure entre 5 i 10 minuts més.
Ho tastem
i rectifiquem de sal si es necessari.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada