dilluns, 3 de gener del 2022

LLENTIES AMB XORIÇO

 


Per nosaltres una recepta d’hivern i un plat de cullera, que es gaudeix molt quan fa fred.

Les llenties i el xoriço lliguen a la perfecció, el xoriço que he utilitzat és ecològic de Cal Fusteret, els vam conèixer amb la pandèmia i que ens van portar els seus productes a casa i ens van agradar molt,, es dediquen a la carnisseria, la cansaladeria des de l’any 1944 a Sant Fruitós de Bages, utilitzen carns de procedència ecològica, els seus productes són sense gluten, sense lactosa, ni colorants  ni conservants.

En aquesta ocasió fet amb unes llenties ja que tenia cuites, aquí podeu veure la seva cocció.

Ingredients:

750 a 1 kg de llenties ja cuites

400 ml de de brou de pollastre, el propis suc de cocció de les llenties o també podria ser aigua

150 gr de xoriço. tallat a trossos grans

Sofregit;

Ceba, porro, 1 gra d’all, pastanaga i carbassó, tot tallat ben petit

Preparació:

Primer hem de preparar el sofregit en una cassola amb oli i començarem posant la ceba i anem afegint la resta d’ingredients, trigarem entre 15 o 20 minuts.

En aquest moment tallarem el xoriço a talls grans i l’afegirem a la cassola i el sofregirem 5 minuts més i en aquest moment incorporaríem les llenties junt amb el brou de pollastre, el suc de les llenties o també hi podríem posar aigua i ho deixarem coure entre 5 i 10 minuts més.

Ho tastem i rectifiquem de sal si es necessari.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...