És una
salsa formada per dos elements ben diferenciats i dissociats com són l’oli per
una banda i l’all, per una altra.
És ideal
per lligar tota mena de plats en salsa, es pot utilitzar per fer el “Cim i
tomba”
Ingredients:
4 talls de
rosada
2 grans
d’all
Oli
d’oliva
Per la
sala de tomàquet:
Ceba,
Tomàquet,
1 gra d’all
Sal
Preparació:
En una
cassola hi posem l’oli d’oliva i comencem a preparar la salsa de tomàquet, en
el meu cas ja la tenia preparada, en aquest enllaç la manera de fer-la.
Un cop
feta la salsa de tomàquet i posem a rosada uns 5 minuts fins que estigui en el
seu punt i en aquest moment i tirem al damunt l’allioli negat ho deixem un minut
i ja tindrem el plat preparat.
Preparació
de l’allioli negat;
1 Els grans d’all s’han de
pelar i retirar el cor
2 Posar els grans d’all en
un morter, amb una mica de sal i aixafar-los amb la ma del morter fins
aconseguir una pasta.
3 Anar abocant l’oli, mentre
es donen voltes amb la ma del morter de manera constant, i el resultat és una
salsa negada.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada