El préssec fruita és uns de
les fruites per excel·lència de l’estiu i que a casa ens agrada molt.
El préssec ens ofereix energia d'absorció ràpida,
principal font de vitamina C.
El tomàquet conté licopè, un carotè,
que millora la seva absorció amb la trituració, com pot ser un gaspatxo i
la combinació amb oli verge d'oliva, millora també la seva absorció.
Segons sembla el licopè ajuda a disminuir
de patir càncer d’estómac, pulmó, pròstata, està considerat un potent
antioxidant.
Doncs amb totes aquestes avantatges
i amb aquests dies calorosos d’estiu els gaspatxos van molt bé i aquest
concretament fresquet és deliciós.
Ingredients:
1 kg de
tomàquets madurs
0,5 Kg de
préssecs d’aigua
1 ceba
tendre
2 grans
d’all
1 trosset de
pebrot vermell
2c/3 vinagre
de tipus xeres o agredolç de chardonnay
3c/s oli
d’oli verge extra
sal i pebre
blanc
200 cc aigua
freda o glaçons de gel
Elaboració amb la thermomix:
Primer poso a escaldar els alls 1 o 2 minuts, també ho
podríem fer amb la ceba i el pebrot per evitar el retorn.
A continuació pelem els préssecs i els tallem a
trossos, també tallem el tomaques a trossos, si ho triturem amb la thermomix no
serà necessària pelar-los.
Posar tots els ingredients al vas de la themomix menys
l’oli que el posarem al final.
Triturem a velocitat màxima un parell de minuts,
comprovem podem rectificar de sal i afegir l’oli i ho posem uns instant a
velocitat 4.
Colem i posem a la nevera, en el meu cas jo no hi
afegeixo ni l’aigua, ni els glaçons.
Sense thermomix:
Hem de posar tots els ingredients en un vas que
posteriorment triturem amb un turmix fins que estigui ben fi i al final i
afegim l’oli i rectifiquem de sal.
Per presentar-ho i podem posar uns trossets de préssec tallats a daus petits , unes fulles de menta i en el meu cas i vaig posar unes boles de gelat de cabra ecològic.
Dir-vos que en millor és utilitzar els productes de proximitat i de temporada i si són ecologics molt millor.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada