dissabte, 27 de febrer del 2016

POTATGE DE CIGRONS I BLEDES




Aquest és un dels plats de casa pels dies freds de l’hivern, ben calent. És d’aquells plat que t’agraden poc quan ets petit i a mida que et vas fent gran el trobés més bo.

És un plat senzill, però complert, de cocció llarga i que hauríem de compensar amb alguna cosa més refrescant com una amanida.

Ingredients:

500 g. de cigrons cuits
1 ceba gran de Figueres
2 grans d’all
1 pastanaga gran
100 g. d’arròs
1 manat de bledes
1 o 2 patates
Oli d’oliva verge, sal marina i més o menys un  1 ½ litres d’aigua mineral

Preparació:

Primer en una olla posem una cullerada sopera d’oli d’oliva i afegim per aquest ordre la ceba tallada petita, l’all laminat i la pastanaga ratllada o tallada molt petita. Anem fent els sofregit més o menys entre 10 o 15 minuts. Un cop fet i afegim l’aigua mineral.
Mentre anem pelant i tallant la patata a daus més aviat petits i també rentem les bledes i les trossegem.

Un cop l’aigua mineral ja bull hi afegim primer l’arròs, les patates, els cigrons i cap al final de la cocció hi afegim les bledes. El temps de cocció és d’uns 20 minuts. La sal l’afegim cap al final de la cocció ho provem i si és necessari rectifiquem de sal.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...