Aquest és un dels plats de
casa pels dies freds de l’hivern, ben calent. És d’aquells plat que t’agraden
poc quan ets petit i a mida que et vas fent gran el trobés més bo.
És un plat senzill, però
complert, de cocció llarga i que hauríem de compensar amb alguna cosa més
refrescant com una amanida.
Ingredients:
500 g. de cigrons cuits
1 ceba gran de Figueres
2 grans d’all
1 pastanaga gran
100 g. d’arròs
1 manat de bledes
1 o 2 patates
Oli d’oliva verge, sal
marina i més o menys un 1 ½ litres d’aigua
mineral
Preparació:
Primer en una olla posem una
cullerada sopera d’oli d’oliva i afegim per aquest ordre la ceba tallada
petita, l’all laminat i la pastanaga ratllada o tallada molt petita. Anem fent
els sofregit més o menys entre 10 o 15 minuts. Un cop fet i afegim l’aigua
mineral.
Mentre anem pelant i tallant
la patata a daus més aviat petits i també rentem les bledes i les trossegem.
Un cop l’aigua mineral ja
bull hi afegim primer l’arròs, les patates, els cigrons i cap al final de la
cocció hi afegim les bledes. El temps de cocció és d’uns 20 minuts. La sal l’afegim
cap al final de la cocció ho provem i si és necessari rectifiquem de sal.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada