diumenge, 13 de març del 2016

FLORS DE CARXOFA




Ara que encara podem trobar carxofes podeu provar de fer aquestes flors, que són molt senzilles de fer, però queden molt bones i vistoses. Evidentment són molt més saludables bullides, al vapor o a la planxa, però ens poden servir d’acompanyament tant del peix com de la carn en una ocasió especial.

Eren unes carxofes ecològics i acompanyaven al rap i al centre d’aquestes flors de carxofa hi vaig posar una gamba, però també hi podríem posar una mica de pernil ibèric.

Ingredients:

Carxofes d’una mida mitjana
Oli d’oliva verge extra
Sal marina

Preparació:
 
Primer el que hem de fer és netejar les carxofes traiem les fules exterior més dures, en aquesta ocasió els hi traurem els troncs i les tallarem a mitja alçada més o menys.

En un cassó o cassoleta amb força oli d’oliva les anem posant les unes al costat de les altres ben juntes, el recipient ha de ser ajustat al nombre de carxofes que fem.

Posem el cassó al foc amb l’oli i mol baixa temperatura, el que es tracta és que hem d’anar confitant les carxofes fins que quedin ben tendres, ho poc les tinguem totes elles posades ho tapem i ho tindrem al foc uns 30 o 45minuts més o menys, dependrà de la mida i el tendre que siguin a meitat de la cocció els hi donem la volta, comprovem que estiguin tendres i si fos necessari les deixaríem més estona.

Un cop fetes amb molta cura les traiem del recipient, les posem damunt de paper absorbent i les obrim amb molta cura per evitar que se’ns trenquin, ens podem ajudar d’una forquilla i al damunt els hi posem una mica de sal marina, també hi podríem posar una mica de sal Maldon.
També les podríem tenir fetes i al moment de servir-les les passem un moment per una paella amb el foc alt.

Amb tot l’oli sobrant el podem utilitzar per amanides o fer altres plats, ja que al no bullir el podem reutilitzar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...