Itàlia no només és un país de
pasta sinó també d’arrossos. Els risottos italians són famosos a tot arreu i
nosaltres també els hem incorporat a la nostra cuina.
La diferència entre els nostres
arrossos i els risottos italians, és que són cuinats amb mantega i al final de
la cocció si afegeix el formatge ratllat, just abans de servir-lo i que el líquid
si va afegint de mica en mica, durant tota la cocció i l’arròs és va remenant.
Bàsicament l’arròs allibera
el midó i absorbeix els diferents líquids i el resultat és un plat cremós i els
tipus d’arròs són el carnaroli, l’arborio i el manatelli, que són de gra curt i
arrodonit.
Té l’origen a les regions de
la Llombardia i el Piemont.
Aquest arròs ja fa uns dies
que el vaig veure en un bloc de cuina i evidentment al ser temps de carxofes
vaig pensar en fer-lo.
En aquesta ocasió he utilitzat uns camagroc, però també hi podríem utilitzar altres bolets com ceps secs,... etc.
Ingredients:
(
4 persones)
320 g. d’arròs
4 carxofes
1 ceba grossa
1 branca de farigola
Bolets, en aquesta ocasió
uns camagrocs que tenia secs
Mi got de vi blanc
Oli d’oliva verge extra, sal
marina i formatge ratllat en aquesta ocasió un formatge de cabra ecològic amb
herbes.
Preparació:
Primer posem els bolets
secs, en aquesta ocasió camagrocs, en remull amb aigua calenta, uns 30 minuts.
Després els escorrem i guardem el líquid per l’arròs.
A continuació preparem el
brou amb gairebé 2 litres d’aigua amb les fulles externes de la carxofa i amb
la farigola i a la que arrenqui el foc el baixem i a foc sua uns 30 minuts.
Tallem la ceba i la posem a
sofregir en una cassola amb l’oli, a foc suau, fins que ens quedi transparent i
a continuació i afegim les carxofes tallades a quarts, un parell de minuts,
després afegim els bolets, escorreguts, un parell de minuts més i afegim l’arròs
i sofregim una mica un parell de minuts més i posem el mig got de vi blanc i
esperem que s’evapori l’alcohol i a partir d’aquest moment anem afegim de mica
en mica el brou de carxofa i el líquid d’hidratar els bolets, anem remenant,
primer a foc alegre uns 7 minuts i després abaixem el foc fins que l’arròs
estigui cuit, dependrà del tipus d’arròs entre 18 o 20 minuts.
Un cop fet l’arròs l’apartem
del foc i es quan afegim la mantega i el formatge ratllat. En el meu cas hi he
posat oli d’oliva i el formatge de cabra ratllat i també hi he afegit una
mica de farigola fresca.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada