diumenge, 21 de febrer del 2016

ARRÒS CREMÓS (RISOTTO) DE CARXOFES I BOLETS AL PERFUM DE FARIGOLA




Itàlia no només és un país de pasta sinó també d’arrossos. Els risottos italians són famosos a tot arreu i nosaltres també els hem incorporat a la nostra cuina.

La diferència entre els nostres arrossos i els risottos italians, és que són cuinats amb mantega i al final de la cocció si afegeix el formatge ratllat, just abans de servir-lo i que el líquid si va afegint de mica en mica, durant tota la cocció i l’arròs és va remenant.

Bàsicament l’arròs allibera el midó i absorbeix els diferents líquids i el resultat és un plat cremós i els tipus d’arròs són el carnaroli, l’arborio i el manatelli, que són de gra curt i arrodonit.

Té l’origen a les regions de la Llombardia i el Piemont. 

Aquest arròs ja fa uns dies que el vaig veure en un bloc de cuina i evidentment al ser temps de carxofes vaig pensar en fer-lo.

En aquesta ocasió he utilitzat uns camagroc, però també hi podríem utilitzar altres bolets com ceps secs,... etc.

Ingredients: ( 4 persones)

320 g. d’arròs
4 carxofes
1 ceba grossa
1 branca de farigola
Bolets, en aquesta ocasió uns camagrocs que tenia secs
Mi got de vi blanc
Oli d’oliva verge extra, sal marina i formatge ratllat en aquesta ocasió un formatge de cabra ecològic amb herbes.

Preparació:

Primer posem els bolets secs, en aquesta ocasió camagrocs, en remull amb aigua calenta, uns 30 minuts. Després els escorrem i guardem el líquid per l’arròs.

A continuació preparem el brou amb gairebé 2 litres d’aigua amb les fulles externes de la carxofa i amb la farigola i a la que arrenqui el foc el baixem i a foc sua uns 30 minuts.

Tallem la ceba i la posem a sofregir en una cassola amb l’oli, a foc suau, fins que ens quedi transparent i a continuació i afegim les carxofes tallades a quarts, un parell de minuts, després afegim els bolets, escorreguts, un parell de minuts més i afegim l’arròs i sofregim una mica un parell de minuts més i posem el mig got de vi blanc i esperem que s’evapori l’alcohol i a partir d’aquest moment anem afegim de mica en mica el brou de carxofa i el líquid d’hidratar els bolets, anem remenant, primer a foc alegre uns 7 minuts i després abaixem el foc fins que l’arròs estigui cuit, dependrà del tipus d’arròs entre 18 o 20 minuts.

Un cop fet l’arròs l’apartem del foc i es quan afegim la mantega i el formatge ratllat. En el meu cas hi he posat oli d’oliva i el formatge de cabra ratllat i també hi he afegit una mica de farigola fresca.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...