dimecres, 24 de febrer del 2016

CISTELLS O CASSOLETES DE PASTA FILO AMB COMPOTA DE POMA SENSE SUCRE




La pasta filo té el seu origen en la gastronomia dels països de l’Orient Mitjà, del Marroc, Turquia i el Balcans.

La pasta filo és una pasta molt fina i la seva textura ens recorda una mica la pasta de full, que la utilitzem col·locant varies capes superposades.

Aquesta pasta no pot estar massa estona exposada a l’aire perquè se’ns quedaria seca.

Per fer els cistells:

1 paquet de pasta filo
Flameres o motlles de silicona
1 pinzell
Oli d’oliva verge

Obrir el paquet de pasta filo i posem la primera làmina i estendre-la damunt una superfície plana.

Amb un pinzell estenem l’oli cobrint tota la superfície.

Col·locar al damunt una altra làmina i repetir l’operació, com a mínim posar 3 capes, fins a unes 5.

L´última capa no la pintem amb el pinzell.

Amb un ganivet anem fent un quadrats, d’uns 12 cm, de tota manera depenen de la mida de les flameres.

Col·loquem cada quedat de pasta filo en els buits dels motlles de flamera, empenyem suaument cap el fons per cobrir el buit, per donar la forma de cistell o cassoleta.

Els introduïm al forn prèviament escalfat a 180º a dalt i baix durant uns 10 minuts dependrà del forn i ho controlem cada 5 minuts fins que agafin el color daurat.

Els deixem refredar i desemmotllem. No els omplim fins el moment de servir perquè no se’ns estovi la pasta.

Jo els havia fet prèviament i els vaig posar en una capsa d’alumini i se’ns van guardar bé.

Per fer la compota de poma sense sucre:

Ingredients:

4 pomes madures
½ branqueta de canyella o 1 cullerada de postres de canyella en pols
½ pell de llimona, sense la part blanca de la pell
2 dl d’aigua mineral
1 cullerada de mel o melassa d’arròs

Opcional: nous, ametles, pinyons o panses per decorar o a trossets dins la compota.

Pelem les pomes, traiem el cor i les tallem a trossos, just abans de posar-les a coure que sinó s’oxiden i s’enfosqueixen.

Posem un cassó amb l’aigua, la poma, quan bulli hi afegim la pell de llimona, sinó en tinguéssim podríem posar la pell de mitja taronja i la cullerada de mel o la melassa d’arròs. Tapem, baixem el foc i que vagi fent xup-xup fins que les pomes estiguin ben toves. 

Aproximadament uns 20 o 25 minuts i les hem d’anar remenant de tant en tant.

Si ens agrada una textura més fina hi traiem la pell de la llimona i la canyella i la triturem.

Un cop freda i podríem barrejar el fruits secs, o posar-les al damunt del cistells.

La compota de poma no costa de fer i es molt saludable, la podem prendre de postres, per acompanyar la carn o amb unes torrades per esmorzar.

Un cop fet els cistells i la compota de poma els omplim i els podem acompanyar amb una bola de gelat de torro o de vainilla i al damunt salsa de xocolata.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...