dijous, 15 d’octubre de 2015

CREMA DE PASTANAGA I PRÉSSEC AMB FORMATGE DE CABRA




Una crema per a l’època de l’estiu, que l’hem de servir freda i que la vaig acompanyar amb trossets de préssec i una mica de formatge de cabra esmicolat.

Ens pot servir per un primer plat i també per fer uns gotets d’aperitiu. 

És evident que és una crema amb un punt dolç, però ens va sorprendre i ens va agradar.

En aquesta ocasió la vaig fer amb ceba, pastanaga i els préssecs, també la podríem fer amb els mateixos ingredients i afegint carbassa i patata.

Si utilitzem els productes de temporada, de proximitat i ecològics és una aposta per a la nostra salut.

Ingredients:

2 cebes
4 pastanagues
2 préssecs si són grossos
50 gr d’oli d’oliva verge
Aigua mineral i sal

Preparació:

Es netegem i es pelem les cebes i les pastanagues, les tallem a rodanxes i ho col·loquem en un cassó o olleta al qual hi hem posat prèviament l’oli i ho enrossim hi a continuació hi afegim l’aigua que cobreixi les verdures i es corregeix de sal i ho deixem bullir fins que les verdures estiguin cuites entre 15 o 20 minuts.

Mentre anem pelant els préssecs i els afegim l’últim moment i ho triturem tot amb un túrmix.
És reserva a la nevera fins al moment de servir-la.

Per servir-la, en el fons d'un bol s'hi posa la crema freda, i al damunt la meitat d'un préssec tallat i trossets de formatge de cabra.

Preparació amb la Thermomix:

1r. Posem uns 50 gr d’oli al vas de la thermomix i programem 3 o 4 minuts a temp 100º i vel. 

2r. Netegem i tallem la ceba i la incorporem al vas i programem 5 m temp 100º i vel. 2.

3r. Incorporem la pastanaga tallada a rotllanes i programem 5m més a temp 100º i velocitat 2 o 3.m.
4t. Passat aquest temps incorporem l’aigua, la quantitat variarà si ens agrada més o menys espessa i ho deixem entre 25 o 30 minuts a vel. 1 i temp.100º.

5è. Al final incorporem els préssecs i ho triturem 1 minut a velocitat 10.

Altres ingredients, amb els quals podríem :

100 gr de ceba
3 pastanagues
300 gr de préssecs pelats
1 tros de carbassa
1 patata petita
50 gr d’oli d’oliva, sal pebre i aigua mineral

Cap comentari:

Publica un comentari

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...