Una crema per a l’època de
l’estiu, que l’hem de servir freda i que la vaig acompanyar amb trossets de
préssec i una mica de formatge de cabra esmicolat.
Ens pot servir per un primer
plat i també per fer uns gotets d’aperitiu.
És evident que és una crema
amb un punt dolç, però ens va sorprendre i ens va agradar.
En aquesta ocasió la vaig
fer amb ceba, pastanaga i els préssecs, també la podríem fer amb els mateixos
ingredients i afegint carbassa i patata.
Si utilitzem els productes
de temporada, de proximitat i ecològics és una aposta per a la nostra salut.
Ingredients:
2 cebes
4 pastanagues
2 préssecs si són grossos
50 gr d’oli d’oliva verge
Aigua mineral i sal
Preparació:
Es netegem i es pelem les
cebes i les pastanagues, les tallem a rodanxes i ho col·loquem en un cassó o
olleta al qual hi hem posat prèviament l’oli i ho enrossim hi a continuació hi
afegim l’aigua que cobreixi les verdures i es corregeix de sal i ho deixem
bullir fins que les verdures estiguin cuites entre 15 o 20 minuts.
Mentre anem pelant els
préssecs i els afegim l’últim moment i ho triturem tot amb un túrmix.
És reserva a la nevera fins
al moment de servir-la.
Per servir-la, en el fons
d'un bol s'hi posa la crema freda, i al damunt la meitat d'un préssec tallat i
trossets de formatge de cabra.
Preparació
amb la Thermomix:
1r. Posem uns 50 gr d’oli al
vas de la thermomix i programem 3 o 4 minuts a temp 100º i vel.
2r. Netegem i tallem la ceba
i la incorporem al vas i programem 5 m temp 100º i vel. 2.
3r. Incorporem la pastanaga
tallada a rotllanes i programem 5m més a temp 100º i velocitat 2 o 3.m.
4t. Passat aquest temps
incorporem l’aigua, la quantitat variarà si ens agrada més o menys espessa i ho
deixem entre 25 o 30 minuts a vel. 1 i temp.100º.
5è. Al final incorporem els
préssecs i ho triturem 1 minut a velocitat 10.
Altres ingredients, amb els
quals podríem :
100 gr de ceba
3 pastanagues
300 gr de préssecs pelats
1 tros de carbassa
1 patata petita
50 gr d’oli d’oliva, sal
pebre i aigua mineral
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada