dimarts, 5 de maig del 2015

CARPACCIO DE CARBASSÓ AMB ALVOCAT I VINAGRETA DE TOMÀQUET I CEBA TENDRA



És un plat fàcil de fer, lleuger, un bon entrant i també molt ràpid de preparar. Com veiem sense cap mena de cocció per tant molt important la qualitat dels productes, en el meu cas tots ells ecològics.

El carbassó una verdura amb la que podem fer infinitat de plats, sans i beneficiosos per a la nostra salut.

La recepta amb els primer carbassons que arriben de la part de Tarragona, eren molt tendres i vaig pensar en fer aquest plat.

L’alvocat amb una carn de textura cremosa i amb un sabor molt neutre que combina bé amb dolç i salat.

L’alvocat ajuda a tenir el cor sa, regular els nivells de sucre en sang amb un elevat contingut de fibra i que ens ajuda a envellir millor.

Ingredients: 

1 carbassó
1 alvocat
1 tomàquet vermell, també poden ser xerris
½ ceba tendra
Oli, vinagre de poma o de Mòdena, sal
També hi podem posar uns daus de formatge de cabra fresc o també i podríem posar formatge parmesà a làmines fines.
Uns pistatxos també hi vindrien molt bé.

Preparació:

Primer netejaríem i tallaríem a rotllanes fines que ho podem fer amb un ganivet o amb la màquina de tallar embotits.

També traiem la pell gruixuda de l’alvocat i el pinyol i el tallem a làmines.

Preparem la vinagreta netejant el tomàquet i tallant-lo a daus petit i també ho fem amb la ceba tendra, posem a continuació l’oli, el vinagre i la sal. Si tenim thermomix ens serà molt ràpida de fer.

Posem les rotllanes de carbassó a la part de baix del plat al damunt l’alvocat i per sobre la vinagreta i podríem afegir els daus de formatge fresc i també hi queda molt bé els pistatxos.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...