La coliflor és una verdura
de la família de les cols, molt rica en fibra, baixa en calories i amb moltes
vitamines i ens ajuda a mantenir les defenses del sistema digestiu.
Durant els mesos d’octubre a abril ens quan es cull,
millor les de cultiu ecològic.
Aquesta és una recepta molt fàcil i bona
Ingredients:
Coliflor
Oli d’oliva de primera premsada en fred i millor ecològic
Sal marina
Vinagre de poma o de vi blanc
Preparació:
Netegem i tallen la coliflor a ramells separant-los del
tronxo central.
Posem una olla amb aigua i
sal i quan arrenqui el bull hi posem la coliflor i la courem uns 2 o 3 minuts i la
traiem del foc i tallem la cocció amb aigua freda i l’escorrem.
Es prepara la vinagreta amb
l’oli, el vinagre i la sal, també hi podríem afegir una cullerada de mostassa o afegir ceba
tallada petita, un gra d’all ben trinxat i uns daus petits de pebrot verd o
vermell.
Posem la coliflor en un plat
i al damunt la vinagreta, o també poso la coliflor en una plata de vidre i la
vinagreta al damunt i la poso a la nevera i ja la tinc preparada pels dies
següents.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada