El bulb del fonoll aporta
poques calories i conté molta fibra i va bé per al restrenyiment.
Té un efecte diürètic i per
tant va bé per a les persones que pateixen hipertensió o retenció de liquidis.
Una infusió de fonoll és un bon remei per afavorir les digestions.
El podem cuinar com
qualsevol verdura: saltejat, al vapor o bullit. També el podríem cuinar junt
amb les llegums o les cols per
contrarestar l’efecte de flatulència d’aquests aliments. També el podem menjar
cru o lleugerament escaldat.
Un altre tipus d’amanida,
refrescant i molt bonica de colors i amb
el gust anisat del fonoll i ara la podem aprofitar per fer-la amb els
productes de temporada i de proximitat i a més a poder ser ecològics.
Ingredients per
a 2 persones:
1 bulb de fonoll ecològic
2 taronges ecològiques
Unes olives, uns canonges o
uns germinats o també podríem posar unes fulles d’endívia.
Vinagreta:
2/3 parts d’oli d’oliva
verge
1/3 part de vinagre de poma
1 cullerada de suc de
taronja
Sal marina
Preparació:
Pelem les taronges procurant
treure tota la pell blanca i guardem el suc queda al plat per preparar la
vinagreta i la tallem a grills fins.
Netegem i tallem el fonoll i
el tallem petit.
Preparem la vinagreta amb el
suc de taronja, l’oli d’oliva, la sal i el vinagre ho batem tot i ho lliguem.
L’última vegada que la vaig
preparar vaig trobar unes maduixes ecològiques del Maresme que també les vaig
posar.
És important quan preparem
aquesta amanida que les taronges i les maduixes no siguin àcides.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada