dissabte, 31 de gener de 2015

AMANIDA DE TARONJA I FONOLL



El bulb del fonoll aporta poques calories i conté molta fibra i va bé per al restrenyiment.

Té un efecte diürètic i per tant va bé per a les persones que pateixen hipertensió o retenció de liquidis. Una infusió de fonoll és un bon remei per afavorir les digestions.

El podem cuinar com qualsevol verdura: saltejat, al vapor o bullit. També el podríem cuinar junt amb les llegums  o les cols per contrarestar l’efecte de flatulència d’aquests aliments. També el podem menjar cru o lleugerament escaldat.

Un altre tipus d’amanida, refrescant i molt bonica de colors i  amb el gust anisat del fonoll i ara la podem aprofitar per fer-la amb els productes de temporada i de proximitat i a més a poder ser ecològics.

Ingredients per a 2 persones:

1 bulb de fonoll ecològic
2 taronges ecològiques
Unes olives, uns canonges o uns germinats o també podríem posar unes fulles d’endívia.

Vinagreta:
2/3 parts d’oli d’oliva verge
1/3 part de vinagre de poma
1 cullerada de suc de taronja
Sal marina

Preparació:

Pelem les taronges procurant treure tota la pell blanca i guardem el suc queda al plat per preparar la vinagreta i la tallem a grills fins.

Netegem i tallem el fonoll i el tallem petit.

Preparem la vinagreta amb el suc de taronja, l’oli d’oliva, la sal i el vinagre ho batem tot i ho lliguem.

Preparem el plat posant el fonoll a baix i al damunt la taronja, la resta d’ingredients i al damunt la vinagreta. També podem decorar amb les fules de fonoll.

L’última vegada que la vaig preparar vaig trobar unes maduixes ecològiques del Maresme que també les vaig posar.

És important quan preparem aquesta amanida que les taronges i les maduixes no siguin àcides.

Cap comentari:

Publica un comentari

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...