dissabte, 10 de gener del 2015

POLLASTRE AMB ESCAMARLANS



Aquesta recepta va formar part del menú del dia de Nadal, després de l’escudella i carn d’olla d’aquestes passades festes, és del programa Cuines de TV3, aquests últims anys feia el pollastre al forn que no necessita massa dedicació que també va bé quan has de fer diversos plats.

És molt gustós el pollastre fet d’aquesta manera, en el meu cas ecològic, tot i que el nostre dia a dia millor menjar-lo de manera més saludable com a la planxa o al forn evitant els greixos.

També que el pollastre el presentem a daus sense cap os i amb els escamarlans ja pelats es menja molt bé.

Ingredients: per 4 persones:

4 pits de pollastre sense la pell
12 escamarlans
2 cebes de Figueres
3 tomàquets madurs
3 grans d’all
8 ametlles
Julivert
500 g. d’aigua mineral o un brou d’au suau o de peix
1 cullerada de farina
½ got de vi blanc
Oli d’oliva de primera premsada en fred, sal marina i pebre
3 cullerades de brandi

Preparació:

Tallarem el pit de pollastre a daus grossos i els salpebrem i els enrossim en una cassola amb l’oli calent i quan estiguin daurats els flamegem amb el brandi i els reservem.

A continuació separem els caps de les cues dels escamarlans, també podríem utilitzar gambes. Tallem els caps per la meitat amb un ganivet i a la mateixa cassola marquem els caps i les cues. Quan estan cuits també els flamegem amb el brandi i els reservem.

Tot seguit, tallem la ceba a juliana fina, laminem els alls i ho sofregim a la mateixa cassola a foc fort uns 4 minuts i després posem el tomàquet ratllat i 5 minuts més i posem una cullerada de farina i remenem i afegim el vi blanc i deixem 1 minut perquè s’evapori l’alcohol i posem l’aigua o el brou d’au o de peix i els daus de pollastre i ho deixem uns 5 minuts més a foc més fort després posem la picada d’ametlla, all i julivert.

Finalment el caps dels escamarlans i les cues i deixem coure uns 2 minuts més i ja ho tenim a punt per emplatar-ho.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...