Aquesta recepta va formar
part del menú del dia de Nadal, després de l’escudella i carn d’olla d’aquestes
passades festes, és del programa Cuines de TV3, aquests últims anys feia el
pollastre al forn que no necessita massa dedicació que també va bé quan has de
fer diversos plats.
És molt gustós el pollastre
fet d’aquesta manera, en el meu cas ecològic, tot i que el nostre dia a dia
millor menjar-lo de manera més saludable com a la planxa o al forn evitant els
greixos.
També que el pollastre el presentem a daus sense cap os i amb els escamarlans ja pelats es menja molt bé.
Ingredients:
per 4 persones:
4 pits de pollastre sense la pell
12 escamarlans
2 cebes de Figueres
3 tomàquets madurs
3 grans d’all
8 ametlles
Julivert
500 g. d’aigua mineral o un brou d’au suau o de peix
1 cullerada de farina
½ got de vi blanc
Oli d’oliva de primera premsada en fred, sal marina i
pebre
3 cullerades de brandi
Preparació:
Tallarem el pit de pollastre a daus grossos i els
salpebrem i els enrossim en una cassola amb l’oli calent i quan estiguin
daurats els flamegem amb el brandi i els reservem.
A continuació separem els caps de les cues dels
escamarlans, també podríem utilitzar gambes. Tallem els caps per la meitat amb
un ganivet i a la mateixa cassola marquem els caps i les cues. Quan estan cuits
també els flamegem amb el brandi i els reservem.
Tot seguit, tallem la ceba a juliana fina, laminem els
alls i ho sofregim a la mateixa cassola a foc fort uns 4 minuts i després posem
el tomàquet ratllat i 5 minuts més i posem una cullerada de farina i remenem i
afegim el vi blanc i deixem 1 minut perquè s’evapori l’alcohol i posem l’aigua
o el brou d’au o de peix i els daus de pollastre i ho deixem uns 5 minuts més a
foc més fort després posem la picada d’ametlla, all i julivert.
Finalment el caps dels escamarlans i les cues i deixem
coure uns 2 minuts més i ja ho tenim a punt per emplatar-ho.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada