diumenge, 30 de juny del 2013

TEMPURA AMB FLOR DE CARBASSÓ





La tempura és una tècnica culinària japonesa, que consisteix amb una fritura ràpida de les verdures, les carns blanques, el peix i el marisc perquè ens quedin ben cruixents.

Tot i que és una tècnica senzilla hem de tenir en compte tots els passos tant els aliments, la massa i l’oli.

1r. Hauríem de preparar els aliments tallats a mida no massa gran, el millor seria de la mida d’un mos, cues de gambes, les verdures tallades fines.

2n. Prepararíem la tempura en un vol no massa gran on posaríem l’aigua i tiraríem la farina, molt import que l’aigua estigui molt freda i després una mica de sal.

3r. Important que el recipient on ho fregim no sigui massa gran i que l’oli cobreixi els aliments i que estigui calent.

En aquesta ocasió ho he fet amb unes flors de carbassó, al Maresme ja és època de carbassons, tot i que és difícil trobar-les als mercats els hi podem demanar als pagesos que els hi comprem. Les podem fer fregides, farcides, en cremes,...

De tota manera són delicades i d’un sol dia. Les hem de tractar amb molta cura, ja que es trenquen molt fàcilment.

Les hem de rentar amb molt de compte i els hi traiem el pistil del seu interior amb els dits o unes tisores i la part final i sacar-les amb paper absorbent.

En aquesta ocasió la tempura l’he preparat amb aigua de Vichy

Ingredients:

Flors de carbassó
100 ml d’aigua de Vichy
Farina i sal
Oli

Preparació:

Un cop tenim les flors de carbassó netes preparem la tempura, important o tenir la l’aigua de Vichy a la nevera perquè estigui molt freda o un cop feta la posem a la nevera perquè es refredi.

Ara passaríem a fer la tempura en aquesta ocasió com he comentat amb aigua de Vichy, utilitzem un bol i anem posant la farina a poc a poc i anar remenant i al final posar la sal hem d’aconseguir una pasta homogènia.

Passaríem a arrebossar les flors i posarles en l’oli calent amb molt poca estona les tenim fetes, les traiem i les posem damunt de paper absorbent i les servim.

Proveu-les, segur que us agradaran.

dilluns, 24 de juny del 2013

LASANYA D'ESPINACS AMB SALSA DE TOMÀQUET





En aquesta recepta res millor que utilitzar els espinacs frescos i si són ecològic molt millor, ja fa uns dies que la vaig fer aprofitant l’època dels espinacs als Maresme, evidentment és bo menjar les verdures de temporada i de proximitat  i amb la salsa de tomàquet queda més lleugera.

Tot i que hi estem una mica més d’estona prefereixo no utilitzar les plaques de pasta per a lasanya que siguin precuinades, bàsicament pel resultat final del plat.

Ingredients:  (4 persones)

600 gr d’espinacs frescos
8 làmines de pasta de lasanya
50 gr de pinyons
50 gr de panses
Formatge fresc (opcional)
Salsa de tomàquet, força quantitat
50 gr de formatge parmesà

1r.  Bullir la pasta en una cassola amb força aigua i quan comença a bullir afegint la pasta, l’hem de deixar al dente, l’escorrem i la submergim amb aigua freda i la tornem a escorre.

2n. Passaríem a fer la salsa de tomàquet.

2n. Netegem i rentem els espinacs i els tallem a trossos

3r. En una paella i posem una mica d’oli i fregim una mica els pinyons i a continuació hi posem els espinacs i després afegim les panses. Si posem formatge fresc el posaríem tallat a daus petits i un cop traiem la paella del foc, en el meu cas no l’he posat.

4t. En una plata per poder anar al forn a la part de baix posem una mica de salsa de tomàquet, la placa de lasanya i els espinacs i anar intercalant les plaques de pasta i els espinacs i a dalt de tot la placa de pasta i la salsa de tomàquet pel damunt i el formatge ratllat.
En el meu cas he utilitzat un formatge ratllat de cabra ecològic.

5è. Ho posem al forn prèviament preescalfat a 180º el temps suficient per escalfar-ho i gratinar-ho.

També és molt bona la lasanya amb ceba, carbassó i xampinyons



divendres, 7 de juny del 2013

CARXOFES AMB CLOÏSSES




Aquesta recepta ja fa uns dies que la vaig fer i encara no havia trobat el moment per posar-la al bloc, actualment al Maresme ja no tenim carxofes, és un plat senzill on el més important són unes bones carxofes i a ser possible si són ecològiques millor i evidentment unes bones cloïsses fresques. Aquests dos ingredients fan una molt bona combinació.

Ingredients: (4 persones)

12 carxofes
300 gr de cloïsses
2 grans d’all
1 cullerada rasa de farina
Oli d’oliva a poder ser de 1a. premsada en fred

Preparació: 

1 Netejar les carxofes, tallades a quarts

2 Bullim les carxofes amb aigua, sal, una cullerada de farina i tapades fins que estiguin al punt, no cal passar-nos de cocció, més o menys uns 10 m. 

3 Filetejar els alls.

4 En una cassola posem l’oli d’oliva i a continuació l’all, quan comença a daurar-se i afegim la farina i remenem bé.

5 En aquest moment afegim unes 8 o10 cullerades del brou de bullir les carxofes, a ser possible calent.

6 A continuació posem les cloïsses i esperem  que s’obrin un minut o dos a foc fort.

7 En aquest moment afegim les carxofes i ho deixem uns moments i en l’últim moment i tirem julivert pel damunt. Rectifiquem de sal i ho servim calent.

dissabte, 1 de juny del 2013

RESTAURANT MIXTEL·LA



 
El passat dissabte vam anar a dinar amb la família al Restaurant Mixtel·la, situat al centre de Barcelona al carrer Pau Claris 155, havíem llegit forces opinions i la immensa majoria eren positives i ens vam decidir a fer la reserva.

El restaurant té 2 menjadors, tot i que nosaltres vam arribar passades les 3 de la tarda i en aquell moment hi quedava poca gent i ens van col·locar més aviat a l’entrada del restaurant, de tota manera la zona no és estreta i estavem allunyats de la porta, és un local modern i agradable i les seves taules són rodones.

Tenen un menú diari de 12 euros amb 3 plats a escollir de cada grup i també un de cap de setmana d’uns 19 euros, un bon preu ja que disposa de 5 o 6 plats per tria. Nosaltres en aquesta ocasió ens vam decantar per menjar a la carta.

La seva carta disposa d’una vintena de tapes, una dotzena de primers i segons plats i uns 7 o 8 postres. La seva carta de vins no es massa extensa.  

De primer plat vam triar uns ous estrellats amb saltejat de bolets i patates palla, una coca de tonyina amb ceba caramel·litzada, tomàquets confitats i germinats, una crema de carbassa amb trompetes de la mort saltejades i una amanida de tomàquets raff amb ventresca de tonyina.


De segon un tall de vedella argentí amb salsa ximixurri, un magret d’ànec amb salsa de taronja i puré de castanya, un filet de llobarro a la donostiarra amb patates confitades i un llom de bacallà  amb ratatouille de verduretes, muselina d’alls i germinats.



Les postres:






És un restaurant totalment recomanable, amb productes de qualitat, amb bona presentació, bàsicament una bona relació qualitat preu.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...