dilluns, 29 d’abril del 2013

BOMBONS DE MADUIXA






El passat dia 24 d’abril  a l’aula de cuina del mercat de Plaça de Cuba de Mataró i organitzat per l’Associació de Veïns del Pati de Can Marchal vaig assistir a un taller de cuina amb productes de temporada i de proximitat. Aquest taller era per conscienciar-nos del que hem de fer els consumidor per tal d’apostar per la salut i a favor dels productes de proximitat per les repercussions econòmiques, ambientals i socials, perquè hem d’incorporar els circuits de comercialització de proximitat.

L’evolució de la tecnologia i en definitiva la globalització fan que trobem de tot, tot l’any d’orígens diferents i a més molt allunyats.

El consumidor cada cop més allunyat d’on s’ha produït i perdent tot el control i també tota la informació i acabant confiant amb les administracions, per la qual cosa hem de recuperar la connexió entre el camp i la ciutat.

El menú que ens van oferir va ser un paté de carxofes, una truita de primavera de manera una mica diferents i uns bombons de maduixes.

Us explico els bombons de maduixa que són molt senzills i que he provat aquest cap de setmana, ara que al Maresme ja comencem a tenir-les, hem de procurar que siguin dolces i fortes. 

Ingredients:

Les quantitats dependran de les maduixes que fem
1 safata de maduixes del Maresme
Xocolata negre fondant
50 o 100 gr de crocant d’ametlla

Preparació:

1 Primer netegem les maduixes, els tallem el peduncle i les eixuguem

2 Fonem la xocolata al bany maria i amb l’ajuda d’una forquilla les anem banyant fins a la meitat.

3 Passem la maduixa per un plat o bol on tindrem el crocant d’ametlla i les col·locarem al plat de servir amb ajuda de la base. Si volem els hi posem una broqueta.

4 Quan les tinguem totes les reservem a la nevera fins el moment de servir.
També podríem arrebossar les maduixes dels granets d’ametlla sense caramel·litzar-los.

Les podríem posar en els motlles de bombons.

Per fer el crocant d’ametlla:

Per preparar l’ametlla crocant, els granets d’ametlla caramel·litzats i cruixents.
100 gr ametlla  en granets
50 gr sucre

En el meu cas he utilitzat sucre morè de canya integral i ecològic. Prèviament he  triturat el sucre, ho podem fer amb un molinet de cafè o amb la thermomix.

En un caçó posarem l’ametlla i el sucre, en el meu cas no massa quantitat, i anirem remenant contínuament per evitar que s’enganxi, és a dir que no es cremi, hem de tenir paciència i remenar constantment més o menys uns 10 minuts.

Mica en mica anirà agafant color, quan estigui fet els posarem en el marbre de la cuina o en paper de cuina perquè es refredi i ben escampat per evitar que s’enganxi tot.

El podem fer amb anticipació i guardar-lo en un pot de vidre, el que no hem de fer es conservar-lo a la nevera.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...