Aquest plat
ens el van fer a l’espai de cuines de tv3 i quan el vaig veure em vaig dir que aquesta recepta segur que la faria. El bacallà pràcticament ens agrada de totes les
maneres i amb unes carxofes i pèsols ecològics, millor que millor.
Ingredients: (4 persones)
4 talls de
bacallà dessalat
150 gr de pèsols
4 carxofes
2 ous durs
Farina
Oli d’oliva
de primera premsada en fred i sal marina
Per a la
picada:
1 cabeça d’alls
escalivats
1 gra d’all
30 gr d’ametlles
torrades
20 gr d’avellanes
torrades
Julivert
Preparació:
1 Per començar, tallar
les carxofes a trossos i sofregir-les en una paella amb oli calent fins que
siguin rosses.
2
A continuació, enfarinar el bacallà i fregir-lo a la mateixa paella, sense que
quedi gaire ros.
3
Mentrestant, desgranar els pèsols, escardar-los en una cassola amb aigua
bullint, colar-los, reservar-los i reservar també l’aigua d’escardar-los.
4
Per fer la picada, picar al morter, o a la thermomix els alls escalivats, l’all
cru, les avellanes i el julivert.
5
Tot seguit, en una cassola, sofregir la picada. Quan sigui rossa, posar mitja
cullerada de farina, remenar-la fins que s’hagi desfet, afegir-hi l’aigua d’escaldar
els pèsols i deixar-ho bullir fins que s’espesseixi i agafi textura.
6
Després, incorporar el bacallà, els pèsols i les carxofes, rectificar de sal i
deixar-ho coure de 6 a 8 minuts més.
7
Hem de fer els ous durs, posar en un cassó amb aigua bullint durant uns minuts,
després, deixar-los refredar, pelar-los i tallar-los per la meitat.
8
I ja per acabar, afegir els ous durs a la cassola i ja la podem servir.
D’un
dia per l’altre potser encara esta millor.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada