dijous, 2 de maig de 2013

BACALLÀ AMB CARXOFES I PÈSOLS






Aquest plat ens el van fer a l’espai de cuines de tv3 i quan el vaig  veure em vaig dir que aquesta recepta segur que la faria. El bacallà pràcticament ens agrada de totes les maneres i amb unes carxofes i pèsols ecològics, millor que millor.

Ingredients: (4 persones)

4 talls de bacallà dessalat
150 gr de pèsols
4 carxofes
2 ous durs
Farina
Oli d’oliva de primera premsada en fred i sal marina

Per a la picada:
1 cabeça d’alls escalivats
1 gra d’all
30 gr d’ametlles torrades
20 gr d’avellanes torrades
Julivert

Preparació:

1 Per començar, tallar les carxofes a trossos i sofregir-les en una paella amb oli calent fins que siguin rosses.

2 A continuació, enfarinar el bacallà i fregir-lo a la mateixa paella, sense que quedi gaire ros.

3 Mentrestant, desgranar els pèsols, escardar-los en una cassola amb aigua bullint, colar-los, reservar-los i reservar també l’aigua d’escardar-los.

4 Per fer la picada, picar al morter, o a la thermomix els alls escalivats, l’all cru, les avellanes i el julivert.

5 Tot seguit, en una cassola, sofregir la picada. Quan sigui rossa, posar mitja cullerada de farina, remenar-la fins que s’hagi desfet, afegir-hi l’aigua d’escaldar els pèsols i deixar-ho bullir fins que s’espesseixi i agafi textura.

6 Després, incorporar el bacallà, els pèsols i les carxofes, rectificar de sal i deixar-ho coure de 6 a 8 minuts més.

7 Hem de fer els ous durs, posar en un cassó amb aigua bullint durant uns minuts, després, deixar-los refredar, pelar-los i tallar-los per la meitat. 

8 I ja per acabar, afegir els ous durs a la cassola i ja la podem servir.

D’un dia per l’altre potser encara esta millor.

Cap comentari:

Publica un comentari

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...