dissabte, 20 d’abril del 2013

SUQUET D' ESCÓRPORA






El suquet és un guisat amb peix de roca, és un plat típic de la cuina catalana i va ser creat pels pescadors, on a la mateixa barca, elaboraven un guisat en el qual utilitzaven els peixos que tenien una mica malmesos i no podien vendre. 

Podríem dir que hi ha tants suquets com pobles de la costa, a la zona de l’Empordà el fan amb pebrot verd i un raig de rom blanc, de tota manera la base és la mateixa.

El suquet el podríem fer amb altres peixos, en aquesta ocasió amb escórpora que li dona tan bon sabor a aquest suquet.

Ingredients: ( 4 persones)

1 escórpora  grosseta
5 patates grans
1 ceba
2 tomàquets
Oli de primera premsada en fred, sal marina
1 vaset de vi blanc

Per la picada:
25 gr de avellanes torrades
25 gr d’ametlles
1 o 2 grans d’all pelats
julivert

També hi podríem posar una pinyons, o senzillament només posar les avellanes.

A la peixateria ens prepararan l’escórpora i en el meu cas l’he demanat a rodanxes, també podria ser a filets.

Preparació:

1r. Hem de preparar un fumet amb el cap i les espines de l’escórpora o escórpores,  també hi podríem posar altres peixos de roca, junt amb les verdures (ceba, pastanaga, porro....) i afegim l’aigua i quan arrenqui el bull ho deixem coure uns 12 o 15 minuts i ho colem.

Més o menys en necessitarem un litre i mig de fumet.

2n. En una cassola posem l’oli i a continuació els 2 grans d’all i els confitem amb l’oli, procurant que no es cremin i els retirem.

3r. Seguidament fregim una mica l’escórpora que prèviament haurem salat i enfarinat una mica i també la reservem.

4t. A continuació a la cassola preparem el sofregit amb la ceba prèviament tallada i l’anem confitant i posteriorment hi afegim el tomàquet a daus que ja els tindrem pelats i sense llavors, i ho courem a foc lent, quan veiem que ja el tenim preparat i posarem el vaset de vi blanc i deixarem que redueixi.

5è. També anirem pelant i esqueixant les patates o també les podem tallar a rodanxes gruixudes.

6è. Un cop fet el sofregit afegirem a la cassola les patates que deixarem coure uns moments i a continuació afegirem el brou calent que ja teníem preparat i deixarem que vagi bullint fins que les patates estiguin gairebé cuites.

7è. En aquest punt preparem la picada, col·locant al pot de la batedora les avellanes, les ametlles i els grans d’all que havíem prèviament confitat amb una mica del brou que tenim a la cassola i ho triturem com una crema.

8è. En aquest moment incorporarem l’escórpora a la cassola, abaixarem el foc i afegim la picada, remenem i en el moment que les patates estiguin cuites apeguem el foc i afegint una mica de julivert picat pel damunt i ja està a punt de servir-lo.

Més o menys entre 18 o 20 minuts és el temps que triguem en tenir les patates cuites, depèn de la mida que les hem tallat.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...