Aquests darrers dies que només sentim a parlar d' onada de fred a Catalunya, res millor que una bona sopa, dons aquí tenim una recepta de sopa de peix.
El peix de roca va molt bé, de tota manera sempre és millor que utilitzem uns peixos grossets, el petit fa que predomina el gust de les diferents tripes.
També amb les gambes prefereixo que siguin fresques o haver-les congelat jo. Particularment els productes que utilitzen per fer la congelació i conservació del color vermell, no em semblem massa saludades.
Ingredients :
Peix de roca ( depèn de la quantitat de sopa que fem, més o menys quantitat) Ens anirà bé el Cap de rap, lluernes, rata, aranya, escorpora...........
gambes, millor de la vermella
musclos
2 pastanagues,(tallades petites
1 ceba mitjana " "
1 tomàquet, tallada sense pell ni grana
1 porro, tallat petit
3 o 4 grans d'all
1 fulla de llorer, farigola, brandi i opcional safrà una mica, 1 cullereta de pebre vermell dolç.
Arròs, un ou dur.
Preparació:
1r. Pelem les gambes crues i posem en un cassó amb aigua els caps i les closques, quan arrenca el bull ho desescumem i deixem bullir uns 5 minuts i anem aixafant els caps de les gambes. A continuació ho colem i continuem aixafant (els caps els afegirem posteriorment a l'olla amb la resta del peix). Reservem aquest brou per després.
2n. En una olla posem totes les verdures amb l'oli en fred, la farigola i el llorer, tot això es va sofregint, a continuació la cullereta de pebre vermell dolç, per donar-li color i tot seguit el peix que es vagi sofregint i un raig de brandi, el safra (poquet), i els caps de les gambes en aquest moment i posem l'aigua i un cop arrenca el bull ho deixem uns 20 minuts, passat aquest temps apaguem el foc i colem.
3r. Obrim els musclos amb una mica d'aigua i els hi traiem les closques.
4t. preparem la sopa amb el brou que hem colat, el brou del cap de les gambes que havíem reservat, també hi podríem posar el suc dels musclos, quan arrenqui el bull hi podem posar l'arròs o tenir-lo prèviament bullit, ja al final posem el peix que hem fet servir pel brou a trossets petits, els musclos i les gambetes que només han de bullir un minut.
També podríem posar uns fideus en comptes de l'arròs, trossets d'ou dur o ratllat.
En aquesta ocasió no tenia musclos i l'arròs prèviament l'havia bullit per anar més de pressa.
És a dir el bullim prèviament, s'escorre i s'estem i si volem i podem posar una mica d'oli i el posem al final a la sopa. La pasta també si volem la podríem bullir prèviament.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada