dijous, 16 de febrer del 2012
DIJOUS GRAS O LLARDER : LA TRUITA DE BOTIFARRA
Avui Dijous Gras o Llarder també conegut com a Dia de la Truita, és el tret de sortida de les festes del Carnaval i és tradició fer àpats familiars protagonitzats per les truites, la botifarra d'ou i la coca de llardons . És el dijous anterior al Dimecres de cendre.
És el dia destinat a lloar les excel·lències gastronòmiques del porc, animal que tot s'aprofita.
Aquest dia és una reminiscència dels àpats greixosos per aguantar millor el període de Quaresma, on la abstinència era obligada per a tothom.
El Carnaval període transgressions, disfresses i menjar gras, són permesos tot tipus d'excessos i sobretot la golafreria i la crítica al poder establert, que és l'avantsala de la Quaresma, període de set setmanes de dejuni i abstinència.
Truita de botifarra:
4 ous
1/2 botifarra d'ou, blanca o negre o fins i tot les poden posar d'aquests tres tipus.
Primer trauríem la pell a la botifarra i la tallariem a rodanxes més aviat fines.
Batrem el ous amb sal i afegim la botifarra.
En una paella escalfem l'oli i aboquem la barreja i fem la truita.
Aquesta truita tan es pren al mati per esmorzar, berenar o sopar.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada