dimarts, 2 de gener del 2024

GELAT DE PINYA AMB CROCANT D'AVELLANES


 Aquest gelat normalment el feia per Nadal, tot i que feia un temps que l'havia deixat de fer, aquest any l'he recuperat amb la geladora que és molt més fàcil de fer.

És una recepta del programa cuines de TV3 i si teniu geladora encara queda més bo

Ingredients:
1 pinya mitjana dolça
150 g de sucre glaç
200 ml de crema de llet
Per al crocant d'avellanes:
50 g d'avellanes torrades
50 g de sucre blanc.

De totes maneres en comptes de sucre blanc he utilitzat sucre de canya integral, panela

Preparació:
1. Peleu la pinya.
2. Talleu-la pel mig, i després en quarts longitudinals. Reposeu-los en la taula de niló especial per a tallar, i talleu el cor de la pinya, molest de triturar.
3. Trossegeu-ho ben petit i tritureu-ho en l'accessori del minipimer. Reserveu una petita quantitat de pinya per a tallar-la encara més petita i afegir-ho després com a "entrebancs".
4. Passeu aquest puré pel colador, separeu-ne 300 cc i mescleu-los amb el sucre glaç fins a aconseguir que es desfaci del tot i ens quedi una crema homogènia.
5. Munteu la nata, però només una mica, per fer certa sensació de lleugeresa al gelat. Per fer-ho, utilitzeu les varetes de muntar del minipimer a velocitat baixa.
6. Amalgameu la nata i el puré de pinya, mirant de no destruir la textura de la nata.
7. Fiqueu al congelador dins del mateix bol per espai de 30 min.
8. Poseu les avellanes torrades al damunt de qualsevol motlle que recobrireu amb un paper de plata... o d'alumini.
9. Feu un caramel entre ros i castany, posant el sucre amb una mica d'aigua a foc lent i controlant de tant en tant.
10. Quan el caramel estigui a punt, ruixeu-lo pel damunt de les avellanes. Refredeu al congelador per espai de 5 min.
11. Desenganxeu aquesta làmina de caramel i avellanes del paper d'alumini i trossegeu-la. Tritureu-la fins a obtenir una espècie de pols granulada a on es vegin els trossos d'avellana. Això, amics meus, és el crocant.
12. Traieu el gelat del congelador i afegiu-li els entrebancs de pinya i el crocant. Amalgameu i torneu a ficar al congelador.
13. Prepareu el rellotge perquè us avisi al cap de 30 m, torneu a moure'l, perquè no es faci un glaçó que no se'n pugui treballar
14. Repetiu el punt 13.
15. Tempereu el gelat a la nevera per tal que no sigui tan fred, aproximadament 1 h. Si ho feu a temperatura ambient, preneu la precaució de treure del congelador només la quantitat de gelat que menjareu per postres.

Si teniu geladora ja sabeu que amb tots els ingredients es fa una massa líquida amb una batedora o amb la thermomix i un cop feta es fa el crocant que un cop fred s'incorpora, aquesta serà la que es posarà a la geladora, després d'un parell d'hores a la nevera.

- quan es tiri la massa al recipient, la geladora ja ha d'estar en funcionament i rodant
- el procés deu durar uns 30/45 minuts, però també dependrà de la temperatura exterior, per la qual cosa, el millor és anar comprovant la textura del gelat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...