dimarts, 3 de gener del 2023

CANELONS DE CONFIT D'ÀNEC AMB BEIXAMEL DE FOIE


Els canelons són un plat tradicional que admet moltes variants els del rostit els típics de Sant Esteve, els de verdures, els de peix.... i aquest de confit d’ànec, gran part de la feina ja la tenim feta perquè tenim les cuixes fetes i estan boníssims i els acompanyarem amb aquesta beixamel de foie i també hi podria anar bé una salsa de bolets.

 Ingredients:

 20 plaques de canelons poder ser també de pasta fresca

 Per al farciment:

 4 cuixes d’ànec

250 gr. d’escalunyes o ceba de figueres

140 cc de crema de llet

(També hi podríem afegir una mica de poma i de foie)

 

Per a la beixamel de foie:

20 gr. grassa de l’ànec

4 escalunyes.

20 g de farina.

250 cc de llet.

1 copeta de vi de Porto. (opcional)

50 g de foie gras de fetge d’ànec en bloc.( una part per la beixamel i l’altre per posar damunt dels canelons amb la salsa

sal i pebre.

 Preparació:

1 Traurem amb cura les cuixes de la llauna i les posarem al forn o al microones perquè desprenguin tot el greix i podem treure la pell i l’os.

També podríem posar la llauna a bany maria i que es vagi desfent el greix, durant uns cinc minuts, la llauna ha d’estar oberta.

2 Desossem les cuixes  i a continuació en una cassola amb una cullerada del greix d’ànec que teníem reservat, anem sofregint les cebes, picades petites i deixarem que es vagi confitant a foc mig i salpebrerem, és important que no quedi massa greix.

3 Quan la ceba sigui ben transparent hi afegirem l’ànec esmicolat i donem unes voltes i afegim la crema de llet, ho deixem un 3 minuts més, ho traiem ho passem per la màquina de trinxar i ho deixem refredar.

4 Bullir la pasta dels canelons i després l’anem omplint amb la pasta d’ànec.

Per a fer la beixamel:

En un cassó posem el greix de l’ànec i sofregim la ceba fins que estigui rossa, hi afegim la farina i deixem que es faci fins que sigui rossa, a continuació hi posem la llet i el foie ho remenen amb una espàtula i ho anem remenant fins que estigui feta.

Per acabar posarem 3 canelons en un plat, els donem un cop de calor al microones i repartint pel damunt la beixamel que hem preparat que tindrem calenta i posarem al damunt una mica del foie.

Amb la thermomix:

Obrim la llauna i la posem al forn preescalfat a 150º, per desfer el greix o a bany maria com hem dit anteriorment i traiem la pell i els ossos de les cuixes.


1 Posen en el vas la ceba i trossegem 3 seg a vel 5 i afegim 1 o 2 cullerades de la grassa de l’ànec i posem 10m, a 120,  velocitat cullera sense el cubilet varo

2 Introduir la poma i sofregir 3 minuts /120º i vel cullera, si no posem la poma aquest pas ens el saltem.

3 Afegim el confit esmicolat i programem 3 m. 100º vel 1

4 Afegirem el foie i posarem  10 seg. Velocitat 3 perquè es barregi. També podríem triturar a velocitat 5, però jo prefereixo fer-ho amb la màquina de trinxar.

Amb el farcit anar omplint la pasta

Beixamel:

Posar al vas de la thermomix el greix de l’ànec i posar 2m.  temp. 100º i velocitat 1, a continuació posem l’escalunya i programem 4 m. temperatura 120 i vel 4.

Afegir la farina i procurant que no quedi damunt de les ganivetes i perquè es pugui torrar així evitem el gust de farina crua, posar 2 minuts a 100º i velocitat 1 així la farina agafarà un color torrat

A continuació posar la llet, la sal i el pebre i una mica de foie i seleccionar 6 minuts a 90º i velocitat 4, perquè quedi sense grumolls.

 


 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...