Els canelons són un plat tradicional
que admet moltes variants els del rostit els típics de Sant Esteve, els de
verdures, els de peix.... i aquest de confit d’ànec, gran part de la feina ja
la tenim feta perquè tenim les cuixes fetes i estan boníssims i els
acompanyarem amb aquesta beixamel de foie i també hi podria anar bé una salsa
de bolets.
250 gr. d’escalunyes o ceba de
figueres
140 cc de crema de llet
(També hi podríem afegir una mica de
poma i de foie)
Per a
la beixamel de foie:
20 gr. grassa de l’ànec
4 escalunyes.
20 g de farina.
250 cc de llet.
1 copeta de vi de Porto. (opcional)
50 g de foie gras de
fetge d’ànec en bloc.( una part per la beixamel i l’altre per posar damunt
dels canelons amb la salsa
sal i pebre.
1 Traurem amb cura les cuixes de la llauna i les posarem al forn o al microones perquè desprenguin tot el greix i podem treure la pell i l’os.
També podríem posar la llauna a bany
maria i que es vagi desfent el greix, durant uns cinc minuts, la llauna ha d’estar
oberta.
2 Desossem les cuixes i a continuació en una cassola amb una cullerada del greix d’ànec que teníem reservat, anem sofregint les cebes, picades petites i deixarem que es vagi confitant a foc mig i salpebrerem, és important que no quedi massa greix.
3 Quan la ceba sigui ben transparent hi afegirem l’ànec esmicolat i donem unes voltes i afegim la crema de llet, ho deixem un 3 minuts més, ho traiem ho passem per la màquina de trinxar i ho deixem refredar.
4 Bullir la pasta dels canelons i després l’anem omplint amb la pasta d’ànec.
Per a fer la beixamel:
En un cassó posem el greix de l’ànec i sofregim la ceba fins que estigui rossa, hi afegim la farina i deixem que es faci fins que sigui rossa, a continuació hi posem la llet i el foie ho remenen amb una espàtula i ho anem remenant fins que estigui feta.
Per acabar posarem 3 canelons en un plat, els donem un cop de calor al microones i repartint pel damunt la beixamel que hem preparat que tindrem calenta i posarem al damunt una mica del foie.
Amb la thermomix:
Obrim la llauna i la posem al forn preescalfat a 150º, per desfer el greix
o a bany maria com hem dit anteriorment i traiem la pell i els ossos de les
cuixes.
1 Posen en
el vas la ceba i trossegem 3 seg a vel 5 i afegim 1 o 2 cullerades de la grassa
de l’ànec i posem 10m, a 120, velocitat
cullera sense el cubilet varo
2 Introduir
la poma i sofregir 3 minuts /120º i vel cullera, si no posem la poma aquest pas
ens el saltem.
3 Afegim el
confit esmicolat i programem 3 m. 100º vel 1
4 Afegirem
el foie i posarem 10 seg. Velocitat 3
perquè es barregi. També podríem triturar a velocitat 5, però jo prefereixo fer-ho
amb la màquina de trinxar.
Amb el
farcit anar omplint la pasta
Beixamel:
Posar al vas de la thermomix el greix de l’ànec i
posar 2m. temp. 100º i velocitat 1, a
continuació posem l’escalunya i programem 4 m. temperatura 120 i vel 4.
Afegir la
farina i procurant que no quedi damunt de les ganivetes i perquè es pugui torrar així evitem el gust de farina crua, posar 2 minuts a 100º i velocitat
1 així la farina agafarà un color torrat
A
continuació posar la llet, la sal i el pebre i una mica de foie i seleccionar 6
minuts a 90º i velocitat 4, perquè quedi sense grumolls.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada