dimecres, 9 de febrer del 2022

GAROINES FARCIDES AMB LA SEVA CREMA

 


La garoina és un marisc molt preuat a la costa brava, té un gust de mar intens i ara estem en plena temporada.

Pràcticament sempre es mengen crues, obrint-les per la part plana i netejar la part de dins fins que estan ben netes. Ideal prendre-les amb una copa de cava.

També en podem fer una crema com les que us proposo i després emplenar a les mateixes garoines.

Ingredients:

12 garoines vives

1 ceba

1 porro

1 pastanaga

2 tomàquets

2oo ml de crema de llet en el meu cas crema vegetal d’ametlla

1 copa de xerès o de cava

Oli, sal i pebre

Preparació:

1 Netejar les garoines les hem d’obrir amb compte, amb unes tisores per la part de la boca  i que no perdin l’aigua que tenen el seu interior i que l’aprofitarem per a la crema, quan les netegem ho farem posant un colador a sota i així podem aprofitar tota l’aigua i no ens cauran les punxes i conservarem  la clova.

2 Amb una cullereta traurem amb molta cura la part ataronjada, que és  la carn i traurem la part més fosca. Les cloves les netegem perquè ens faran de recipient.

3 Tallem la ceba, el porro i la pastanaga i ho sofregirem en una paella amb una mica d’oli, després hi posarem el tomàquet pelat i sense les llavors i que es vagi sofregint i afegirem el xerès o el cava, l’aigua de les garoines i la crema de llet i també afegirem les llengüetes la part ataronjada i en reservarem una per cada una de les cloves a l’hora d’omplir-les i emplatar.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...