dimecres, 29 de desembre del 2021

FILET WELLINGTON

 


Aquest és un plat de festa, un plat de Nadal o per un dia especial. És una recepta una mica entretinguda però agradarà a tothom.

El filet és la part més tendre de la vedella, però també el podem fer amb el filet de porc, que també queda molt.

Podem acompanyar aquest filet amb una salsa de xampinyons o una salsa bearnesa

Ingredients: (per a 6 persones) 

1 filet de vedella d’1 Kg tot en un tros o en el meu cas he utilitzat 1 filet de porc

200 gr de xampinyons

100 gr de ceba o millor escalunya

100 gr de fetge d’ànec o 1 terrina de paté foie

200 gr de cansalada curada tallada molt fina o també podria ser d’un bon pernil salat tallat fi també

1 ou

Mostassa de Dijon

1 planxa de pasta de full rectangular

1 gra d’all

Sal, pebre negre i nou moscada en pols

 

Preparació:

1 Netejar bé els xampinyons i tallar-los ben petits amb un ganivet, han de quedar a bocins petits

2 En una paella hi posarem l’oli i la ceba o l’escalunya tallada ben petita, si triem posar ceba i afegiríem l’all tallat ben petit, quan estigui rossa i afegiríem els xampinyons i anar remenat de tant en tant fins que els xampinyons estiguin rossos,  i perdin la humitat hi podríem afegir una mica de vi blanc. Apagar i treure el xampinyons fins que aquesta pasta és refredi. El millor seria fer-ho d’un dia per a l’altre.

3  Primer netejarem el filet de tendrums i el caurem en una paella amb una mica d’oli i que hi càpiga bé, s’ha de segellar el filet, l’hem de daurar per totes els costats, fer-ho a foc fort, perquè agafi color a l’exterior, sense que se’ns cuini l’interior, salpebrar i reservar. I deixem que el filet es refredi.

4 Si haguéssim triat fetge d’ànec l’hauríem de saltejar en una paella

5 Un cop fred el filet, pintaríem la carn amb la mostassa.

6 I ja podríem preparar l’embolcall, sobre d’un paper film posaríem la capa de la cansada o el pernil tallats ben fins, que formi una superfície que pugui embolicar tota la carn.

7 Sobre el pernil i posem la pasta o duxell de xampinyons, també a sobre hi podem afegir una capa amb el fetge o el foie i al centre i posem el filet que prèviament havíem pintat amb la mostassa. Emboliquem ajudant-nos del paper film, fem com un botifarró i el deixem refredar una estona

8 Estendrem la pasta de full sobre paper vegetal i posem al centre el botifarró que teníem preparat, emboliquem bé i segellem les vores amb el rovell de l’ou, de manera de cola, ha de superposar-se uns 2 cms una part sobre l’altra, perquè no se’ns obri a l’enfornar.

9 li donem la volta perquè la costura d’unió quedi a la part inferior. És el moment de decorar-ho amb algunes tires de pasta de full disposades a la part visible i pintar tota la superfície amb el rovell de l’ou.

10 Refredem aquest conjunt un mínim de 30 minuts a la nevera.

11 Preescalfem el forn a 210 º , incloent la safata de forn. I posem el filet a 200º amb ventilació, uns 20 m., fins que la pasta de full estigui rossa.

 Ens quedarà cruixent per fora i de dins ben tendre i molt bo

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...