dijous, 7 de gener de 2021

AMANIDES DE NADAL

 


Unes amanides perfectes per una taula de Nadal o qualsevol altre festa. Van bé per començar un àpat, en els dinars nadalencs, en els quals segurament abusem de les preparacions amb més grasses, com els rostits, les salses, el brou de Nadal i la carn d’olla... per tant les amanides són unes aliades per dur a terme uns menús més lleugers, tenen fibra i facilitaran la digestió.

Aquí tenim unes tres amanides:

Amanida amb pernil:

Ingredients: ( 4 persones)

1 bossa de mesclum d’enciams

50 gr de pernil ibèric o també de pernil d’ànec

1/2 magrana

1 pera conference

20 g. d’ametlla laminada

Amb una vinagreta de amb 2 cullerades de melmelada de figues, 3 cullerades de vinagre, 9 cullerades d’oli d’oliva verge, sal i pebre.

Preparació:

Haurem de pelar la pera i tallar-la a lamines i ruixar-les amb llimona, haurem de tallar la magrana per la meitat i desgranar-la.

Les lamines d’ametlla les podem torrar una mica en una paella. I preparem la vinagreta.

 Amanida d’escamarlans i vinagreta de fruits vermells (4 persones):

Ingredients:

1bossa de mesclum de brots tendres

 16 escamarlans ( 4 per persona)

 1 pastanaga mitjana a tires fines

15 gr de pinyons

Vinagreta:  2 cullerades de vinagre de Mòdena, 1 cullerada de melmelada de fruits vermells, 6 cullerades d’oli d’oliva verge, sal i pebre

Preparació:

Primer hauríem de pelar els escamarlans. Posaríem els caps dels escamarlans amb un pot amb oli d’oliva a foc lent, uns deu minuts, per aromatitzar aquest oli.

Aquest oli l’utilitzaríem per amanir aquesta amanida o altres plats

Torraríem una mica els pinyons en una paella sense oli a foc baix i els torrem.

En una paella amb una mica d’oli saltegem els escamarlans i els salpebre.

Les pastanagues amb un pelador de patates en fem unes tires.

A continuació prepararem la vinagreta

Posem tots els ingredient i afegim la vinagreta i barregem.

Amanida d’endívies amb poma al roquefort ( 4 persones)

Ingredients:

1 bossa de mesclum d’enciams també i podríem posar escarola

 2 endívies

 20 g. de nous

 4 tomàquets xerri

1 poma Golden

Vinagreta: 40 g. de formatge rocafort, un raig de brandi, oli d’oli verge.

Preparació:

Separar les fulles de les endívies, ho barrejaríem amb l’enciam i l’escarola, les nous i el tomàquets i ho amanim amb l’oli.

Amb la poma la pelem i la tallem a daus i la saltegem amb una mica d’oli, ho flamegem amb el brandi i posem a fondre el rocafort. I ho posem per damunt de l’amanida.


Cap comentari:

Publica un comentari

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...