Unes amanides perfectes per una taula de Nadal o qualsevol altre festa. Van
bé per començar un àpat, en els dinars nadalencs, en els quals segurament
abusem de les preparacions amb més grasses, com els rostits, les salses, el
brou de Nadal i la carn d’olla... per tant les amanides són unes aliades per
dur a terme uns menús més lleugers, tenen fibra i facilitaran la digestió.
Aquí tenim unes tres amanides:
Amanida amb
pernil:
Ingredients: ( 4 persones)
1 bossa de mesclum d’enciams
50 gr de pernil ibèric o també de pernil d’ànec
1/2 magrana
1 pera conference
20 g. d’ametlla laminada
Amb una vinagreta de amb 2 cullerades de melmelada de figues, 3
cullerades de vinagre, 9 cullerades d’oli d’oliva verge, sal i pebre.
Preparació:
Haurem de pelar la pera i tallar-la a lamines i ruixar-les amb llimona,
haurem de tallar la magrana per la meitat i desgranar-la.
Les lamines d’ametlla les podem torrar una mica en una paella. I preparem
la vinagreta.
Amanida d’escamarlans i vinagreta de fruits vermells (4 persones):
Ingredients:
1bossa de
mesclum de brots tendres
15 gr de
pinyons
Vinagreta:
2 cullerades de vinagre de Mòdena, 1
cullerada de melmelada de fruits vermells, 6 cullerades d’oli d’oliva verge,
sal i pebre
Preparació:
Primer hauríem
de pelar els escamarlans. Posaríem els caps dels escamarlans amb un pot amb oli
d’oliva a foc lent, uns deu minuts, per aromatitzar aquest oli.
Aquest oli
l’utilitzaríem per amanir aquesta amanida o altres plats
Torraríem
una mica els pinyons en una paella sense oli a foc baix i els torrem.
En una
paella amb una mica d’oli saltegem els escamarlans i els salpebre.
Les pastanagues
amb un pelador de patates en fem unes tires.
A continuació
prepararem la vinagreta
Posem tots
els ingredient i afegim la vinagreta i barregem.
Amanida d’endívies amb poma al roquefort ( 4 persones)
Ingredients:
1 bossa de
mesclum d’enciams també i podríem posar escarola
1 poma Golden
Vinagreta:
40 g. de formatge rocafort, un raig de brandi, oli d’oli verge.
Preparació:
Separar
les fulles de les endívies, ho barrejaríem amb l’enciam i l’escarola, les nous
i el tomàquets i ho amanim amb l’oli.
Amb la poma
la pelem i la tallem a daus i la saltegem amb una mica d’oli, ho flamegem amb
el brandi i posem a fondre el rocafort. I ho posem per damunt de l’amanida.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada