dissabte, 31 d’octubre del 2020

OUS ESCALFATS AMB CARXOFES, TROMPRETES I CRUMBLE DE PIPES

 



Al mercat de Plaça de Cuba de Mataró duen a terme uns tallers de Revolució a la Cuina, en aquesta ocasió dues receptes de cuina creativa amb productes de la tardor, impartit per la xef Pepi SanGiovese.

Ens ha preparat uns ous escalfats amb carxofes, trompetes i crumble de pipes i mil fulls de ceps amb pernil dànec, formatge Tou dels Til.lers, céleri i festucs

Ingredients per 4 persones:

· 12 carxofes

 · 200 g trompetes de la mort

 · 50 g farina

· 50 g mantega

 · 50 g farina d’ametlla

· 50 g pipes pelades de gira-sol i carbassa

 · Vinagre

 · 8 ous ecològics

 Procediment:

1. Netejar les carxofes, les posem en aigua amb unes branques de julivert perquè no s’enfosqueixin.

2. Posem 4 carxofes en un cassó amb oli, llorer, farigola, ceba i un raig de vi blanc. Les confitarem a foc molt lent i tapades fins que estiguin cuites.

3. La resta de carxofes les posem en un cassó amb aigua freda i una mica de farina i sal, les fem bullir uns 20 minuts. Han de quedar ben cuites. Les triturem fins que quedin ben fines i passem pel sedàs fi. Rectifiquem de sal i reservem.

4. D’altra banda preparem el crumble de pipes. Barregem en un bol la farina, farina d’ametlla, mantega a daus i la meitat de les pipes prèviament torrades al forn i triturades. L’altre meitat les deixarem per barrejar senceres.

5. Un cop feta la massa, la estenem en un paper de forn i cuinem a 160º durant 10 minuts. Ha de quedar una massa amb una mica de color torrat. traiem del forn i deixem refredar.

6. Esmicolem la massa i li afegim l’altra meitat de les pipes. Reservem.

7. Per fer els ous, posem un cassó al foc amb aigua i una mica de vinagre. Quan sembli que comenci a bullir, posarem els ous amb molt de compte. Deixarem cuinar durant 3 minuts i amb una escumadora els traurem.

8. Saltejar les trompetes netes amb una mica d’oli i sal. Muntatge del plat: En un plat fons posarem el puré de carxofes, els ous , les carxofes confitades tallades a quarts, les trompetes saltades per sobre els ous i el crumble per decorar.

1 comentari:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...