Al
mercat de Plaça de Cuba de Mataró duen a terme uns tallers de Revolució a la
Cuina, en aquesta ocasió dues receptes de cuina creativa amb productes de la
tardor, impartit per la xef Pepi SanGiovese.
Ens ha
preparat uns ous escalfats amb carxofes, trompetes i crumble de pipes i mil fulls de ceps amb pernil dànec, formatge Tou dels Til.lers, céleri i festucs
Ingredients per 4 persones:
·
12 carxofes
· 200 g
trompetes de la mort
· 50 g farina
·
50 g mantega
· 50 g farina
d’ametlla
·
50 g pipes pelades de gira-sol i carbassa
· Vinagre
· 8 ous ecològics
Procediment:
1. Netejar les carxofes, les posem en aigua
amb unes branques de julivert perquè no s’enfosqueixin.
2. Posem 4 carxofes en un cassó amb oli,
llorer, farigola, ceba i un raig de vi blanc. Les confitarem a foc molt lent i
tapades fins que estiguin cuites.
3. La resta de
carxofes les posem en un cassó amb aigua freda i una mica de farina i sal, les
fem bullir uns 20 minuts. Han de quedar ben cuites. Les triturem fins que
quedin ben fines i passem pel sedàs fi. Rectifiquem de sal i reservem.
4. D’altra banda
preparem el crumble de pipes. Barregem en un bol la farina, farina d’ametlla,
mantega a daus i la meitat de les pipes prèviament torrades al forn i
triturades. L’altre meitat les deixarem per barrejar senceres.
5. Un cop feta la
massa, la estenem en un paper de forn i cuinem a 160º durant 10 minuts. Ha de
quedar una massa amb una mica de color torrat. traiem del forn i deixem
refredar.
6. Esmicolem la massa i li afegim l’altra
meitat de les pipes. Reservem.
7. Per fer els ous, posem un cassó al foc amb
aigua i una mica de vinagre. Quan sembli que comenci a bullir, posarem els ous
amb molt de compte. Deixarem cuinar durant 3 minuts i amb una escumadora els traurem.
8. Saltejar les
trompetes netes amb una mica d’oli i sal. Muntatge del plat: En un plat fons
posarem el puré de carxofes, els ous , les carxofes confitades tallades a
quarts, les trompetes saltades per sobre els ous i el crumble per decorar.
Nice Good Working
ResponEliminasamkey crack