Fer croquetes és
força entretingut, però la thermomix ens ho facilita, havia fet un brou de
pollastre, en aquests dies de confinament domiciliari, per aquest coronavirus,
que no sabem quan acabarà, i tampoc no s’enten massa, que si el fem total més
aviat ens en sortirem, amb les experiències d’altres països que ja ens han
precedit, però és evident, que es posa per davant l’economia a la vida de les
persones, la qual cosa ens hauria de fer reflexionar i tenir-ho en compte en
unes properes eleccions, és evident que ja assumeixen que morirà molta gent
gran, però ho donen per bo, realment trist.
Després d’una petita
reflexió del moment actual passo a la recepta, perquè el que si tenim aquestes
dies és temps i a qui ens agrada cuinar ho aprofitem per fer-ho, ara més que
mai cuinem i comprem productes ecològics, que tan importants són per a la nostra
salut.
Ingredients:
150 gr de pollastre
del brou i pernil salat 40 gr d’oli d’oliva verge, millor ecològic
50 gr de ceba
100 gr de farina
100 gr de brou de
pollastre
200 gr de llet o de beguda
vegetal d’arros de civada sense sucre
Sal marina, nou
moscada, ou i pa ratllat.
Elaboració:
1. Posar al vas de la
thermomix el pollastre i el pernil salat i picar 4 o 5 cops de turbo, treure i
reservar.
2.Posar al vas l’oli
i la ceba i picar 5 seg a vel.5, baixar les restes amb l’espàtula i programar 4
minuts, temperatura varoma i velocitat 1.
3.Afegir la farina i programar 2 minuts, temperatura
100º i velocitat 4.
4.Agregar el brou de
pollastre i la llet o beguda vegetal d’arròs o de civada, que no siguin freds
de la nevera i programar 6 minuts, temperatura 100º i velocitat 4.
5.Afegir la car
picada reservada i barrejar 5 seg. a velocitat 4.
6. Podem posar
aquesta massa en una màniga pastissera o en un recipient tapat amb paper
vegetal tocant la massa, per evitar que es faci una crosta.
7. Un cop freda la
massa formen les croquetes, bé ho podem fer amb les mans, a unes culleres o amb
una màniga pastissera.
8. Un cop fetes les
coquetes les passem per ou batut i per pa ratllat.
9. Un cop
arrebossades les podem congelar o fregir-les o fer-les al forn.
10. Per fregir-les ho
hem de fer amb força oli calent, millor si el recipient no és massa gran,
perquè necessitaríem menys oli per poder-les fer.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada