dimarts, 24 de març del 2020

CROQUETES DE POLLASTRE I PERNIL AMB LA THERMOMIX


Fer croquetes és força entretingut, però la thermomix ens ho facilita, havia fet un brou de pollastre, en aquests dies de confinament domiciliari, per aquest coronavirus, que no sabem quan acabarà, i tampoc no s’enten massa, que si el fem total més aviat ens en sortirem, amb les experiències d’altres països que ja ens han precedit, però és evident, que es posa per davant l’economia a la vida de les persones, la qual cosa ens hauria de fer reflexionar i tenir-ho en compte en unes properes eleccions, és evident que ja assumeixen que morirà molta gent gran, però ho donen per bo, realment trist.

Després d’una petita reflexió del moment actual passo a la recepta, perquè el que si tenim aquestes dies és temps i a qui ens agrada cuinar ho aprofitem per fer-ho, ara més que mai cuinem i comprem productes ecològics, que tan importants són per a la nostra salut.

Ingredients:  

150 gr de pollastre del brou i pernil salat 40 gr d’oli d’oliva verge, millor ecològic
50 gr de ceba
100 gr de farina
100 gr de brou de pollastre
200 gr de llet o de beguda vegetal d’arros de civada sense sucre
Sal marina, nou moscada, ou i pa ratllat.

Elaboració:

1. Posar al vas de la thermomix el pollastre i el pernil salat i picar 4 o 5 cops de turbo, treure i reservar.

2.Posar al vas l’oli i la ceba i picar 5 seg a vel.5, baixar les restes amb l’espàtula i programar 4 minuts, temperatura varoma i velocitat 1.

 3.Afegir la farina i programar 2 minuts, temperatura 100º i velocitat 4.

4.Agregar el brou de pollastre i la llet o beguda vegetal d’arròs o de civada, que no siguin freds de la nevera i programar 6 minuts, temperatura 100º i velocitat 4.

5.Afegir la car picada reservada i barrejar 5 seg. a velocitat 4.

6. Podem posar aquesta massa en una màniga pastissera o en un recipient tapat amb paper vegetal tocant la massa, per evitar que es faci una crosta.

7. Un cop freda la massa formen les croquetes, bé ho podem fer amb les mans, a unes culleres o amb una màniga pastissera.

8. Un cop fetes les coquetes les passem per ou batut i per pa ratllat.

9. Un cop arrebossades les podem congelar o fregir-les o fer-les al forn.

10. Per fregir-les ho hem de fer amb força oli calent, millor si el recipient no és massa gran, perquè necessitaríem menys oli per poder-les fer.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...