L’escrita, rajada o
bastina, és un peix amb un cos aplanat, amb una consistència gelatinosa i normalment
es prepara guisada, seria un plat de la cuina marinera tradicional, potser es
poc coneguda però d'un sabor i textura fantàstics.
Vaig anar a comprar a
la peixateria, hi vaig veure escrita i feia temps que no en comprava,
normalment per fer-la guisada, però la peixatera em va dir que ella la feia en
una amanida de patata i em va donar la recepta. Doncs em vaig dir a provar-la.
És una recepta
senzilla que la podem tenir prèviament preparada i acabar-la a l’últim moment.
Ingredients:
Escrita
Patates
Vinagreta:
All, julivert només el tronc sense les fulles, ceba tendra,
tomàquet madur vermell tipus pera hi aniria bé, oli verge extra, pebre i vinagre
de vi blanc o de poma i sal marina.
Preparació:
1r. Bullim les
patates sense pelar, depenent de la mida i el tipus, trigarem més o menys
estona en tenir-les cuites, com orientació uns 30 minuts. Un cop bullides, les
pelem i les tallem a rodanxes no massa gruixudes. Si volguéssim preparar aquest plat d’un
dia per l’altre, un cop fetes les deixaríem refredar i les pelaríem i tallaríem
en el moment de fer-les i les posaríem al forn per escalfar-les una mica.
2. L’escrita que ja
us l’haurà tallat la peixatera en el meu cas a tires gruixudes. La netejarem i
la bullirem, no necessita massa estona per fer-se, més o menys un 5 minuts, a
continuació li traurem la pell que és molt gelatinosa, si no us l’hagués tret
la peixatera. Traurem l’espina i a làmines l’anirem desfent i la reservarem
per al moment en que preparem el plat.
A continuació
prepararem la vinagreta, tallant l’all petit i la ceba i del julivert en
aquesta ocasió utilitzarem el tronc, ratllem el tomàquet o el tallem petit i l'aixafem
una mica i afegim l’oli d’oliva verge extra, una mica de pebre i vinagre de vi
blanc o de poma.
En aquesta ocasió, perquè
l’all no repetis he escalfat una mica l’oli i he posat l’all tallat petit i
la ceba tendre també tallada petita i l’escalfat una mica i l’he retirat del
foc, l’he deixat refredar i ha continuació la resta hi he posat la resta d’ingredients. En aquesta
ocasió he utilitzat tomàquets cirerols.
Per emplatar posem un
cercle a la part de baix les patates, l’escrita i la vinagreta pel damunt.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada