diumenge, 7 d’octubre del 2018

AMANIDA DE PATATA, ESCRITA I VINAGRETA DE CEBA TENDRA , TOMAQUET


L’escrita, rajada o bastina, és un peix amb un cos aplanat, amb una consistència gelatinosa i normalment es prepara guisada, seria un plat de la cuina marinera tradicional, potser es poc coneguda però d'un sabor i textura fantàstics.

Vaig anar a comprar a la peixateria, hi vaig veure escrita i feia temps que no en comprava, normalment per fer-la guisada, però la peixatera em va dir que ella la feia en una amanida de patata i em va donar la recepta. Doncs em vaig dir a provar-la.

És una recepta senzilla que la podem tenir prèviament preparada i acabar-la a l’últim moment.

Ingredients:

Escrita
Patates

Vinagreta:
All, julivert  només el tronc sense les fulles, ceba tendra, tomàquet madur vermell tipus pera hi aniria bé, oli verge extra, pebre i vinagre de vi blanc o de poma i sal marina.

Preparació:

1r. Bullim les patates sense pelar, depenent de la mida i el tipus, trigarem més o menys estona en tenir-les cuites, com orientació uns 30 minuts. Un cop bullides, les pelem i les tallem a rodanxes no massa gruixudes. Si volguéssim preparar aquest plat d’un dia per l’altre, un cop fetes les deixaríem refredar i les pelaríem i tallaríem en el moment de fer-les i les posaríem al forn per escalfar-les una mica.

2. L’escrita que ja us l’haurà tallat la peixatera en el meu cas a tires gruixudes. La netejarem i la bullirem, no necessita massa estona per fer-se, més o menys un 5 minuts, a continuació li traurem la pell que és molt gelatinosa, si no us l’hagués tret la peixatera. Traurem l’espina  i  a làmines l’anirem desfent i la reservarem per al moment en que preparem el plat.

A continuació prepararem la vinagreta, tallant l’all petit i la ceba i del julivert en aquesta ocasió utilitzarem el tronc, ratllem el tomàquet o el tallem petit i l'aixafem una mica i afegim l’oli d’oliva verge extra, una mica de pebre i vinagre de vi blanc o de poma.

En aquesta ocasió, perquè l’all no repetis he escalfat una mica l’oli i he posat l’all tallat petit i la ceba tendre també tallada petita i l’escalfat una mica i l’he retirat del foc, l’he deixat refredar i ha continuació la resta hi he posat la resta d’ingredients. En aquesta ocasió he utilitzat tomàquets cirerols.

Per emplatar posem un cercle a la part de baix les patates, l’escrita i la vinagreta pel damunt.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...