dilluns, 1 de gener de 2018

COCA DE LLAVANERES



És una coca molt bona i que la podem fer per a la Revetlla de Sant Joan, típica de la localitat del Maresme e Llavaneres, de tota manera la faig en comptades ocasions perquè el consum de sucre no és massa bo per a la salut, per tant no hem d’abusar.

El que necessitem tenir prèviament feta és la crema pastissera, que pels intolerants a la lactosa la podem fer amb alguna beguda vegetal com d’arròs o de civada i també podríem canviar, el sucre pel sucre bevoll, que és un sucre natural que se sembla molt al sucre tradicional i té efectes beneficiosos i no com el sucre.

Ingredients:

2 làmines de pasta de full rectangulars
½ litre de crema pastissera
30 gr d’ametlla amb pols
40 gr de pinyons
3 clares d’ou a punt de neu
Sucre.

Primer haurien de fer la crema pastissera:

Ingredients:

500 gr de llet o d’una beguda vegetal de llet o de civada
40 gr de maicena
3 rovells d’ou, les clares les podem utilitzar per muntar-les i posar-les damunt la coca.
40 gr de sucre fins un màxim de 70 gr
½ branca de canyella i pell de llimona.

Una manera molt fàcil de fer és amb la thermomix que hi posaríem tots els ingredients en el vas amb la papallona i el got cap per avall i la programem uns 7 o 8 minuts a 100 º i velocitat 2.

Després programem dos minuts més a velocitat 2, és a dir 2 minuts sense temperatura per evitar que es talli.

Aboquem la crema i la tapem amb paper film o paper de forn per no es faci una crosta i la deixem refredar.

Ara ja ens podem posar a preparar la coca, primer col·loquem una de les làmines de pasta de full a la plata de forn amb el mateix paper que porta.

Posem els pinyons amb remull amb aigua fins que acabem la coca, ho fem perquè quan els coem no se’ns cremin.

Amb una forquilla anem punxant tota la placa de pasta de full.

Posem al damunt una capa de la crema pastissera ben repartida.

Al damunt posem l’altra placa de pasta de full i també la punxem per sobra.

Muntem les clares a punt de neu amb un pessic de sal que ho podem fer amb la thermomix, posem les clares amb el vas completem sec i net, posem la papallona i les clares i posarem sal i programarem 1 minut per cada clara i a velocitat 3 ½.

Amb una espàtula repartirem les clares pel damunt i allisarem

A continuació hi posarem l’ametlla per sobra ben distribuïda i a continuació els pinyons, escorreguts i espolsàrem força sucre pel damunt.

I segellarem les plaques perquè no s’escapi la crema fent un talls laterals

I la posarem al forn prèviament escalfat a 200º dalt i baix uns 30 minuts.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...