divendres, 29 de desembre del 2017

POLLASTRE AMB PRUNES I PINYONS



Aquest recepta de pollastre és típica per al dinar de Nadal, bàsicament durant tot l’any a casa cuinem les carns i els peixos a la planxa, ja que seria la manera més saludable de menjar-los, i per aquestes dates fem una excepció, per mantenir la tradició, tot i que també el fem al forn farcit, senzillament ho prioritzem tenir-lo fet prèviament o al mateix dia al forn.
És important tenir un bon pollastre en aquesta ocasió ecològic.

Ingredients:

1 pollastre tallat a octaus
4 cebes grosses
200 gr de prunes amb pinyol
1 grapat de pinyons
6 grans d’all
1 copa de brandi
1 copa vi ranci
1 branca de canyella
1 fulla de llorer
Oli d’oliva, sal, pebre i aigua
També hi podríem posar unes orellanes

Preparació:

En una cassola hi posem l’oli, l’escalfem i enrossim el pollastre, prèviament salpebrem, ha de quedar daurat. Retirem l’excés d’oli perquè el pollastre no quedi massa oliós i reservem el pollastre.

A continuació sofregim els grans d’all sencers amb pell, la ceba tallada a juliana gran, l’anem sofregint fins que agafi color i es vagi caramel·litzant uns 20 minuts a foc lent i amb la cassola sense tapar i a continuació afegim la canyella i la fulla de llorer.

Afegim el pollastre i incorporem la copa de brandi i la de vi ranci i deixem que s’evapori l’alcohol, durant uns 10 minuts a foc mitjà, removem i afegim aigua calenta cobrint el pollastre, tapem i deixem coure el pollastre a foc lent, anar fent xup xup uns 40 minuts, depenent del tipus i mida del pollastre i hem d’anar remenant de tant en tant. I quan faltin uns 10 minuts afegim les prunes i els pinyons, també hi podríem posar uns albercocs, renovem i rectifiquem de sal.

Les prunes prèviament en un bol les podríem macerar uns 15 minuts amb el brandi.

És millor tenir-lo preparat d’un dia per l’altre i una estona abans de menjar el posem el foc i l’escalfem.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...