dissabte, 18 de juny del 2016

SOPA FRESCA DE QUINOA I TOMÀQUET




Aquesta recepta la van fer al programa cuines de Tv3, tenia pràcticament tots els ingredients a casa i la vaig provar, ja que és una manera diferent de menjar la quinoa ja que majoria de vegades la faig saltejada amb verdures.

Amb la quantitat d’aigua i tomàquet ens queda una sopa, però si la deixem d’un dia per l’altre la quinoa va absorbint el líquid i ja no és una sopa.

La quinoa l’hem rentar diverses vegades per treure-li la saponina perquè perdi el sabor amarg.

Ingredients:

500 g de tomàquet madur
80 g de quinoa
1 gra d’all
Coriandre fresc
Llavors de coriandre
1 llavor de cardamom
½ cullereta de pebre vermell picant
1 trosset de gingebre
500 ml d’aigua mineral
1 fonoll
Oli d’oliva verge extra
Sal marina
1 bitxo fresc

Preparació:

1r. Netegem i tallem el fonoll a quadrats petits i amb una paella amb oli el fem suar.

2n. Rentem i ratllem el tomàquet, també el poden triturar amb la thermomix.

3r. El posem en una olleta sense oli al foc durant uns 5 minuts i després i tirarem l’oli i les especies: cardamom, pebre vermell picant i les llavors de coriandre i deixem coure 3 minuts més.

4t. En un altre pot o olleta hi posem un raig d’oli d’oliva i 1 all tallat ben finet i una mica de gingebre ratllat.

Un cop enrossit hi afegirem l’aigua i que bulli uns 15 minuts.

Ho servim amb el coriandre o julivert picat i una mica de bitxo fresc laminat, un raig d’oli d’oliva i el fonoll que ja teníem preparat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...