dijous, 20 de febrer del 2014

QUINOA AMB VERDURES





És un aliment relativament nou per a nosaltres i poc a poc és va fen més popular.

És originaria de Sud-Amèrica i ha estat un aliment bàsic i per a la civilització Inca era considerada una planta sagrada. És un gra molt sofert que resisteix bé les inclemències del temps i que no necessita plaguicides ni fertilitzants especials.

Tot i que sembla un cereal no ho és, no pertany a la família de les gramínies, es considerada un pseudocereal, i en realitat és una nou petita i per tant seria un fruit sec.

És considerada com un dels aliments més complerts de la natura, està lliure de gluten, especialment indicada pels celíacs i també per a les persones vegetarianes per la gran quantitat de proteïnes completes.

La quinoa està coberta de saponina que protegeix el gra i que s’elimina rentant-la diverses vegades amb abundant aigua abans de cuinar-la, fins que deixi de produir escuma, ja que sinó ens donaria un gust amarg.

És molt digestiva i fàcil de combinar i es cuina igual que l’arròs amb dues parts d’aigua per una de quinoa a foc lent més o menys entre 15 i 20 minuts. També és pot fer al vapor però el temps de cocció serà més gran.

A continuació la recepta amb verdures que nosaltres podem anar adaptant a les diferents estacions de l’any.

En aquesta ocasió a més hi vaig posar carbassó i la ceba era morada com es pot veure pel seu color.  

Ingredients:

1 tassa de quinoa
2 tasses d’aigua
2 pastanagues
2 porros
1 ceba
1 grapat de xampinyons
Salsa de soja
Sal marina, oli d’oliva verge

Preparació:

Primer hem de rentar bé la quinoa i posarem una olla amb dues tasses d’aigua a bullir i quan arrenqui el bull hi afegirem la sal i la quinoa, taparem i baixarem el foc i la cocció aproximadament entre uns 15 o 20 minuts.

Segon netejaríem i tallaríem les verdures i els xampinyons laminats

En un wok amb una mica d’oli hi saltegem la ceba laminada a continuació els porros un parell de minuts i afegiríem les pastanagues uns 5 minuts més i després posem els xampinyons fins que es beguin l’aigua. Afegim la salsa de soja i decorem amb una mica de pebrot escalivat si ens agrada o una mica de julivert.

diumenge, 16 de febrer del 2014

MANDONGUILLES AMB SÉPIA I GAMBES



Aquesta recepta ens la van donar en un curs de cuina que fa forces anys vaig fer durant aquests anys l’he anat fent però reservada per menús més festius ja que necessitem més temps per fer-la i també la poden tenir feta amb anticipació i és millor tenir-la feta per endavant.  

Quan fem les mandonguilles hi posem la mateixa quantitat de vedella que de porc però també hi podem posar carn picada de pollastre o no posar la que no ens agrada o no ens va bé per a la salut.

En aquesta ocasió vaig pelar les gambes i les vaig passar un moment per la paella amb una mica d’oli i pràcticament les vaig incorporar l’últim moment. Senzillament per no tenir que pelat res i poder-nos menjar tot junt.

Ingredients:

1 sèpia
Picada d’ametlles
All i julivert
1 fulla de llorer
Gambes

Per a les mandonguilles:

Carn picada de vedella
Carn picada de porc
All i julivert
Farina
Molla de pa sec
Sal marina i pebre
Oli d’oliva de primera premsada en fred

Per al sofregits:

Tomàquet
Brou d’ossos i vegetals
2 cebes grans
Pebre vermell
Brou de peix blanc
Oli

Preparació:

Estovem la molla de pa una estona amb aigua.

Barrejar les carns amb la molla de pa, l’all i el julivert ben trinxats, la sal i el pebre. Pastar-ho.

Fer les mandonguilles, passar-les per farina i fregir-les en l’oli calent.

En una cassola fem un sofregit amb una mica d’oli, la ceba, el tomàquet i el pebre vermell.

Quan està a punt hi afegim un brou d’ossos i vegetals que hem preparat a banda. Coure i deixar reduir una mica.

Es treu del foc i és passa per un xinès. La salsa resultant la tornem a posar a la cassola, en aquest moment hi posarem les mandonguilles. Deixarem coure a foc lent.

Netejarem la sèpia i la trossejarem. Bullir-la una estona, sense sal, després d’haver-la posada al foc en aigua freda. Reservar.

En una altra cassola farem un sofregit com l’anterior. A part cal tenir preparat un brou de peix blanc, que l’afegirem al sofregit, deixarem coure fins que quedi ben lligat i passarem pel xinès, tornant a posar la salsa resultant a la cassola, junt amb la sèpia. Continuar al foc, i a mitja cocció, hi afegirem la picada d’ametlles i avellanes, all i julivert, una fulla de llorer i les gambes fregides apart.

Es deixa coure uns minuts tot junt, es rectifica de sal, i ja es a punt de servir

dimarts, 11 de febrer del 2014

RESTAURANT BOCCA


És un restaurant de Mataró, al qual hi hem anat més d’una vegada i l’últim dia va ser el dia de Reis, i tenia pendent  fer aquesta entrada.

És un restaurant petit, per unes 30 persones, amb decoració moderna, familiar, de cuina mediterrània amb tocs de modernitat.

De nou aquest any 2014 està dins la selecció de la Guia Michelin. Hi trobem un menú setmanal de 15 euros, un menú executiu de 20 euros, un menú festiu de 25 euros i un menú degustació de 38 euros.

També hi podem trobar un menú degustació en jornades gastronòmiques com amb els bolets, Calamarenys, del tomàquet o de la maduixa.

El dia de Reis també tenia un menú especial de 40 euros que va ser el que vàrem escollir.

Us poso les foto del nostre menú, fetes amb el mòbil les quals no van quedar massa bé i no es podem apreciar bé els plats:
 
Un aperitiu, una broqueta amb puré de patates violeta, tomàquet, xampinyó i escamarlà:


Un pica pica amb un:





Tàrtar de salmó de estava mol bo


Una amanida d’alvocat i mango i pernil d’ànec



Un carpaccio de vedella

Unes mongetes amb calamar i bolets

El segon podíem escollir i en el meu cas un tall de llobarro amb verduretes

I les postres

És un restaurant amb bona relació qualitat preu, amb productes frescos i senzillament crec que val la pena anar-hi.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...