diumenge, 10 de març del 2013

LES POMES AL FORN




Les pomes és una fruita típica de les terres de Lleida i la seva millor època de finals d’estiu i la tardor tot i que les podem trobar pràcticament tot l’any. Té molt beneficis per a la salut, aliment baix amb calories, el 85 % de la seva composició és aigua, una fruita amb una capacitat antioxidant i una font natural de vitamines, és una font important de fibra i ens ajuda a netejar i moure els aliments a través del sistema digestiu.

Segons una dita popular, amb una poma al dia, els  metges estalviaries. També diuen que les pomes fetes al forn són bones al vespre ja que ajuden a dormir a les persones que dormen malament o els hi costa agafar la son.

Així fetes al forn son unes postres molt lleugeres, evidentment millor que siguin ecològiques i la varietat millor seria la Golden. 

Ingredients:

Pomes
Sucre morè de canya
Canyella
Suc de llimona

Preparació:

1r. Preescalfem el forn a 180º

2n. Netegem bé les pomes amb aigua ja que les hem de coure amb la pell, a continuació els hi traiem els corn amb un ganivet o amb una cullereta o amb l’estri especial per fer-ho.

3r. Posem les pomes a la safata per anar al forn i en el forat i posem una mica del sucre morè de canya una mica de suc de llimona i canyella, pot ser amb pols o una branqueta. Normalment m’agrada més amb la branca. 

Posem la safata a la meitat del forn i més o menys uns 30 minuts, per comprovar-ho les punxem amb un escuradents per comprovar si ja estan toves, les traíem i les servim a temperatura ambient.

Les podríem farcir amb algun fruit sec, amb mel, amb gingebre........

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...