Les pomes
és una fruita típica de les terres de Lleida i la seva millor època de finals d’estiu
i la tardor tot i que les podem trobar pràcticament tot l’any. Té molt
beneficis per a la salut, aliment baix amb calories, el 85 % de la seva composició
és aigua, una fruita amb una capacitat antioxidant i una font natural de
vitamines, és una font important de fibra i ens ajuda a netejar i moure els
aliments a través del sistema digestiu.
Segons una
dita popular, amb una poma al dia, els metges estalviaries. També diuen que les pomes
fetes al forn són bones al vespre ja que ajuden a dormir a les persones que dormen
malament o els hi costa agafar la son.
Així fetes
al forn son unes postres molt lleugeres, evidentment millor que siguin
ecològiques i la varietat millor seria la Golden.
Ingredients:
Pomes
Sucre morè
de canya
Canyella
Suc de
llimona
Preparació:
1r.
Preescalfem el forn a 180º
2n.
Netegem bé les pomes amb aigua ja que les hem de coure amb la pell, a
continuació els hi traiem els corn amb un ganivet o amb una cullereta o amb
l’estri especial per fer-ho.
3r. Posem
les pomes a la safata per anar al forn i en el forat i posem una mica del sucre
morè de canya una mica de suc de llimona i canyella, pot ser amb pols o una
branqueta. Normalment m’agrada més amb la branca.
Posem la
safata a la meitat del forn i més o menys uns 30 minuts, per comprovar-ho les
punxem amb un escuradents per comprovar si ja estan toves, les traíem i les
servim a temperatura ambient.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada