diumenge, 17 de març del 2013

ARRÒS DE BACALLÀ AMB CARXOFES





Ja fa un dies vaig fer aquest arròs de bacallà amb carxofes, el podem acompanyar amb diferents verdures, però a l’hivern l’època de la carxofa ho hem d’aprofitar perquè esta molt bo.
Les carxofes les hem de seleccionar ben rodones i compactes i com no, aprofitar aquest producte de proximitat tant bo on les principals hortes les tenim al Delta del Llobregat i al Maresme.
Ho podem fer amb el llom del bacallà a trossos o també esqueixat

Ingredients: ( 4 persones)

300 a 350 gr d’arròs
200 gr de bacallà dessalat
1 ceba
2 tomàquets madurs
1 o 2 grans d’all
4 o 5 carxofes
Sal marina, aigua i oli de primera premsada en fred

Preparació:

1r. En una cassola hi posarem una mica d’oli i a la ceba prèviament talada petita i la confitarem a foc suau, a continuació afegirem l’all tallat ben petit el deixem també confitar i seguidament posem el tomàquet, ratllat o tallat ben petit. És important que aquest sofregit estigui ben fet, importantíssim en el resultat de l’arròs.

2n. Un cop el sofregit sigui llest hi afegirem les carxofes, que prèviament haurem netejades i tallades en quatre parts i les courem uns 2 o 3 minuts. A continuació hi afegim els bacallà, li donem unes voltes tot junt i posarem l’arròs i el sofregim. Afegirem l’aigua ( dos mesures i mitja per una d'arròs) i salarem.

Deixarem bullir uns 10 minuts a foc fort i després a foc més baix fins que l’arròs sigui llest. Rectifiquem de sal i servim.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...