Ja fa un
dies vaig fer aquest arròs de bacallà amb carxofes, el podem acompanyar amb diferents
verdures, però a l’hivern l’època de la carxofa ho hem d’aprofitar perquè esta
molt bo.
Les
carxofes les hem de seleccionar ben rodones i compactes i com no, aprofitar
aquest producte de proximitat tant bo on les principals hortes les tenim al
Delta del Llobregat i al Maresme.
Ho podem
fer amb el llom del bacallà a trossos o també esqueixat
Ingredients: ( 4 persones)
300 a 350
gr d’arròs
200 gr de
bacallà dessalat
1 ceba
2
tomàquets madurs
1 o 2
grans d’all
4 o 5
carxofes
Sal
marina, aigua i oli de primera premsada en fred
Preparació:
1r. En una
cassola hi posarem una mica d’oli i a la ceba prèviament talada petita i la confitarem
a foc suau, a continuació afegirem l’all tallat ben petit el deixem també
confitar i seguidament posem el tomàquet, ratllat o tallat ben petit. És
important que aquest sofregit estigui ben fet, importantíssim en el resultat de
l’arròs.
2n. Un cop
el sofregit sigui llest hi afegirem les carxofes, que prèviament haurem netejades
i tallades en quatre parts i les courem uns 2 o 3 minuts. A continuació hi
afegim els bacallà, li donem unes voltes tot junt i posarem l’arròs i el
sofregim. Afegirem l’aigua ( dos mesures i mitja per una d'arròs) i salarem.
Deixarem bullir uns 10 minuts a
foc fort i després a foc més baix fins que l’arròs sigui llest. Rectifiquem de sal i
servim.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada