dimarts, 11 de setembre del 2012

L'ESQUEIXADA DE BACALLÀ





Avui 11 de setembre un dia per fer història, si els catalans sortim al carrer i omplim Barcelona per assistir a la manifestació convocada per l’Assemblea Nacional Catalana, ho aconseguirem!!


La meva recepta per aquest dia un dels plats més típics i coneguts de la cuina catalana, l’esqueixada de bacallà. L’esqueixada és una amanida feta de bacallà dessalat i esqueixat, acompanyat de diversos ingredients vegetals i oli d’oliva a poder ser de primera premsada en fred. 

Ingredients: ( 2 persones)

150 gr de bacallà dessalat i esqueixat
3 tomàquets de pera
1 ceba tendra
½ pebrot verd
½ pebrot vermell
Olives negres
I oli d’oliva

Preparació:

1r. Comencem per esqueixar el bacallà que prèviament havíem dessalat, es a dir el desfem amb els dits en la direcció de les seves fibres.

2n. Mentre preparem la resta d’ingredients posem el bacallà amb l’oli perquè el vagi absorbint.

3r.Tallem a daus la ceba, el pebrot verd, el pebrot vermell i el tomàquet, és a dir preparem un tàrtar, ho posem en un vol i ho barregem amb el bacallà.

4t. El podem presentar amb un motlle circular i li afegim les olives negres.

Bona Diada!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...