dilluns, 16 de juliol de 2012

TÀRTAR DE TOMÀQUET POMETA AMB FORMATGE DE CABRA CARAMEL·LITZAT



A l’Aula de cuina del Mercat de la Plaça de Cuba han fet un taller de cuina organitzat pel gremi d’Hostaleria i Turisme de Mataró i el Maresme i ens ha preparat dues receptes el Restaurant Nuus de l’Hotel Atenea de Mataró, un tàrtar de tomàquet Pometa amb formatge de cabra caramel·litzat i tomàquets de Montserrat amb salmó fumat Parmesà i espígol. Us poso la recepta del tàrtar de tomàquet, és senzilla, ràpida i bona. El tomàquet pometa va molt bé per fer aquest plat ja que té poca llavor i força carn i també quan el tomàquet esta madur seria el millor moment per preparar aquesta recepta.

Ingredients:

Tomàquet Pometa, 1 tomàquet no massa gran per persona
Ceba tendra, no massa, sinó marxaria el gust del tomàquet
Cibulet força quantitat ( sinó en tenim el podem substituir per julivert)
Dàtils
Salsa Worcestershire
Salsa Tabasco
Vinagre de Xerès o de Mòdena
Oli d’oliva verge ( si és de primera premsada en fred millor)
Sal marina
Formatge de cabra tallat finet
Bouquet d’amanides.

Preparació 

1r. Escollirem els tomàquets forts, però sense ser verds. Els pelarem, traurem les llavors i les reservarem.

2n. Tallarem la carn del tomàquet en daus d’un cm. més o menys i el posarem en un bol per poder-lo amanir amb la ceba tendra prèviament picada, els dàtils remullats i picats petits i la resta d’ingredients.

Tot aquesta barreja la posarem al centre d’un plat ajudat per un motlle rodó i al damunt hi posarem el formatge de cabra que el caramel·litzem amb una mica de sucre pel damunt i a continuació el cremem amb un bufador, o ho podem fer amb la pala que utilitzem per fer la crema catalana cremada i sinó el podem passar un moment per la paella. Al voltant un bouquet d’amanides, també hi podríem posar rúcula.

Per pelar el tomàquet  el podem escaldar amb aigua o fins i tot amb oli net a 190º i introduir els tomàquets 3 segons.

El dàtil el posem per donar el punt de dolçor, prèviament l’hem de posar una estona amb aigua freda.
Aquest plat es millor fer-lo a l’últim moment, però si tenim convidats podem tenir preparat el tàrtar i amanit amb la salsa Worcestershire, però el vinagre fins l’últim moment.

A les dues fotografies pràcticament no es veu el tàrtar de sota el formatge de cabra, però us asseguro que hi era, és una bona recepta pels dies de calor i com he dit fàcil i bona.



Cap comentari:

Publica un comentari

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...