Com ja es ve fent al
mercat de Plaça de Cuba de Mataró i dins la campanya que porten a terme amb els
productes de temporada i collits a casa, per tal de promocionar les fruites i
verdures dels nostres pagesos amb tot el seu sabor i potencial nutritiu, en
aquesta ocasió ens ha fet la demostració l’establiment La Bona cuina, botiga
que disposa d’un menú diari per 7 euros.
Ens han preparat una
crema de pèsols del maresme amb calamar i cruixent de tinta, timbal de peus de
porc amb bolets i llàgrimes de regalèssia i una mouse de maduixes del Maresme
estofades .
Us poso la recepta de
la crema de pèsols per a quatre persones
Ingredients:
Per a la crema:
250 gr. de pèsols ja
pelats
2 alls tendres
1 ceba tendra
300 gr de patates ja
pelades
Per al guisat de calamar:
400 gr de calamar
1 ceba tendra
2 cullerades soperes
d’oli d’oliva
1 cullerada de vi
blanc o txakolí
Per al cruixent de tinta:
100 ml. de fumet de
peix
100 ml. d’oli d’oliva
14 gr de maizena
5 gr de tinta de
calamar
Preparació:
Primer prepararem la
crema pelant la verdura i la tallarem, la ceba, els alls i les patates i les
ofegarem amb una cullerada d’oli d’oliva, excepte els pèsols. Deixarem estofar
a foc lent durant 10 minuts, a continuació incorporarem 1 got d’aigua i
deixarem bullir 5 minuts i a continuació incorporem els pèsols i deixarem
bullir 1 minut més i triturarem fins aconseguir una crema homogènia, ho colem i
ho deixem a part.
Per preparar el
guisat del calamar, primer tallarem el calamar a daus i el posem a la paella,
el reguem amb 2 cullerades d’oli d’oliva i ho ofeguem durant 3 minuts i tallem
la ceba a l’estil juliana i la incorporem a la cassola i ho ofeguem a foc mig
10 minuts i afegim el vi txakolí o un vi blanc i ho deixem reduir a la meitat.
També podríem substituir
el calamar per botifarra esparracada.
Per preparar el
cruixent de tinta, agafem tots els ingredients i els triturem i en una paella a
mig foc ho incorporarem i ho deixem evaporar fins aconseguir una galeta fina i
cruixent. S’ha de treure del foc i anirà quedant cruixent.
Després ho emplatarem
i en un plat de sopa, col·locarem al centre el calamar i la crema al voltant.
Finalment, a sobre, col·locarem el creixent.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada