dijous, 9 de maig del 2019

CREMA DE PÈSOLS DEL MARESME AMB CALAMAR I CRUIXENT DE TINTA


Com ja es ve fent al mercat de Plaça de Cuba de Mataró i dins la campanya que porten a terme amb els productes de temporada i collits a casa, per tal de promocionar les fruites i verdures dels nostres pagesos amb tot el seu sabor i potencial nutritiu, en aquesta ocasió ens ha fet la demostració l’establiment La Bona cuina, botiga que disposa d’un menú diari per 7 euros.

Ens han preparat una crema de pèsols del maresme amb calamar i cruixent de tinta, timbal de peus de porc amb bolets i llàgrimes de regalèssia i una mouse de maduixes del Maresme estofades .

Us poso la recepta de la crema de pèsols per a quatre persones

Ingredients:

Per a la crema:
250 gr. de pèsols ja pelats
2 alls tendres
1 ceba tendra
300 gr de patates ja pelades

Per al guisat de calamar:
400 gr de calamar
1 ceba tendra
2 cullerades soperes d’oli d’oliva
1 cullerada de vi blanc o txakolí

Per al cruixent de tinta:
100 ml. de fumet de peix
100 ml. d’oli d’oliva
14 gr de maizena
5 gr de tinta de calamar

Preparació:

Primer prepararem la crema pelant la verdura i la tallarem, la ceba, els alls i les patates i les ofegarem amb una cullerada d’oli d’oliva, excepte els pèsols. Deixarem estofar a foc lent durant 10 minuts, a continuació incorporarem 1 got d’aigua i deixarem bullir 5 minuts i a continuació incorporem els pèsols i deixarem bullir 1 minut més i triturarem fins aconseguir una crema homogènia, ho colem i ho deixem a part.

Per preparar el guisat del calamar, primer tallarem el calamar a daus i el posem a la paella, el reguem amb 2 cullerades d’oli d’oliva i ho ofeguem durant 3 minuts i tallem la ceba a l’estil juliana i la incorporem a la cassola i ho ofeguem a foc mig 10 minuts i afegim el vi txakolí o un vi blanc i ho deixem reduir a la meitat.

També podríem substituir el calamar per botifarra esparracada.

Per preparar el cruixent de tinta, agafem tots els ingredients i els triturem i en una paella a mig foc ho incorporarem i ho deixem evaporar fins aconseguir una galeta fina i cruixent. S’ha de treure del foc i anirà quedant cruixent.

Després ho emplatarem i en un plat de sopa, col·locarem al centre el calamar i la crema al voltant. Finalment, a sobre, col·locarem el creixent.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...