dimarts, 1 de gener del 2019

XIPS DE MONIATO AL FORN


Els millors moniatos per fer-los fregits o al forn són els blancs i els morats que tenen menys sucre, és a dir que quan es couen queden més cruixents.

Les podem servir per acompanyar alguna crema o com uns snacks.

Ingredients:

1 o 2 moniatos
Oli, sal i les especies que ens agraden  i vulguem posar.

Preparació:

Primer rentarem i pelarem el moniato i després farem les xips, amb l’ajuda de la mandolina d’un gruix de 0,5 mm aproximadament. Les anirem dipositant en aigua  ben freda i les deixem reposar uns 5 minuts. Passat aquest temps, les traiem i les assequem bé.

Preparem una plata de forn amb el paper de forn i anem posant les xips de moniato les poden posar ben juntes perquè encongeixen, a les quals els hi posarem oli, en aquest moment també hi podríem posar la sal o fer-ho quan les traiem del forn. Posem la plata al forn prèviament escalfat a 180º, si el posem amb aire trigarà menys en fer-se. Posem la safata a la meitat del forn i les deixem de 8 a 10 m i els hi donem la volta.

De tota manera depenent del gruix i del nostre forn estarem més o menys temps en fer-les, és important controlar-ho, perquè si ens passem les cremarem, es evident que com més fines les xips menys temps. Després les salem i posar  les especies que volguéssim.

Amb els dos moniatos en tindríem per dues plates de forn. Un cop deshidratades encongeixen molt.

També les podríem fer  fregides en una paella amb oli i a temperatura alta, quan veiem que queden cruixent les retirem i les posem en paper absorbent per treure l’excés de l'oli.

De tota manera més saludables es fer-les al forn.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...