Els millors moniatos per fer-los fregits o al forn són
els blancs i els morats que tenen menys sucre, és a dir que quan es couen queden
més cruixents.
Les podem servir per acompanyar alguna crema o com uns snacks.
Ingredients:
1 o 2 moniatos
Oli, sal i les
especies que ens agraden i vulguem posar.
Preparació:
Primer
rentarem i pelarem el moniato i després farem les xips, amb l’ajuda de la mandolina
d’un gruix de 0,5 mm aproximadament. Les anirem dipositant en aigua ben freda i les deixem reposar uns 5 minuts.
Passat aquest temps, les traiem i les assequem bé.
Preparem
una plata de forn amb el paper de forn i anem posant les xips de moniato les poden posar ben juntes perquè encongeixen, a les
quals els hi posarem oli, en aquest moment també hi podríem posar
la sal o fer-ho quan les traiem del forn. Posem la plata al forn prèviament escalfat a 180º,
si el posem amb aire trigarà menys en fer-se. Posem la safata a la meitat del
forn i les deixem de 8 a 10 m i els hi donem la volta.
De
tota manera depenent del gruix i del nostre forn estarem més o menys temps en fer-les,
és important controlar-ho, perquè si ens passem les cremarem, es evident que com
més fines les xips menys temps. Després les salem i posar les especies
que volguéssim.
Amb
els dos moniatos en tindríem per dues plates de forn. Un cop deshidratades encongeixen
molt.
També
les podríem fer fregides en una paella
amb oli i a temperatura alta, quan veiem que queden cruixent les retirem i les
posem en paper absorbent per treure l’excés de l'oli.
De
tota manera més saludables es fer-les al forn.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada