dissabte, 7 d’abril del 2012

BACALLÀ AMB PRUNES, PANSES I PINYONS


El bacallà, el peix per excel·lència de la Quaresma, gairebé cada Divendres Sant a casa fem el bacallà de Quaresma amb ou dur, carxofes i pèsols, senzillament per mantenir la tradició del menjar d’aquesta data, però aquest any m’he decantat per cuinar-lo d’un altra manera.

Ingredients: (4 persones)

4 trossos de bacallà d’uns 120 gr
4 cebes tendres
4 porros
3 grans d’all
Julivert
6 tomàquets madurs
75 gr de pinyons
100 gr de panses de corinti
16 prunes confitades
½ litre de vi blanc
Oli d’oliva ( millor de primera premsada en fred)

Preparació:

1r. Eixugar bé el bacallà per treure-li tota l’aigua. Enfarinar-lo i fregir-lo a la paella amb l’oli i treure’l

2n. A la mateixa paella i posem la ceba i el porro tallats ben fins en juliana, deixem enrossir i afegim l’all i el julivert picats, ho remenem un parell de minuts i a continuació hi posem el tomàquet ratllat i ho anem coent lentament per aconseguir un bon sofregit.

3r. Posem a bullir durant 15 minuts en un cassó tapat i a foc lent els pinyons, les panses i les prunes amb el vi blanc.

4t. En una plata per anar al forn hi posem el sofregit, els fruits secs prèviament bullits amb el vi i al damunt el bacallà i ho posem al forn prèviament escalfat a 170º durant 15 minuts i el servim calent.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...