Aquest pastis ja fa uns dies
que el vaig veure en un bloc de cuina, de tota manera hi vaig canviar algun
dels ingredients per evitar la lactosa, en aquesta ocasió amb poma però també
ho podríem fer amb pera, préssec o altres fruites. Ho podríem fer amb qualsevol tipus de
poma.
El motlle ideal per fer
aquest pastís és el 20 cm.
Ingredients:
1 Kg de pomes
2 ous grans o 3 de petits
100 gr de farina, en el meu
cas integral
40 gr de sucre morè
30 gr d’oli de coco fos
10 gr de llevat químic en
pols
130 ml de llet d’arròs.
1 branca de canyella
1 baina de vainilla
Preparació:
Primer hem de preescalfar el
forn a 180º.
A continuació engreixem el motlle
amb una mica d’oli de coco i també sucre morè a part de les quantitats que hem
dit anteriorment.
En un cassó posem la llet
d’arròs amb la branca de canyella i la baina de vainilla oberta per la meitat i
quan arrenqui el bull apagar el foc i deixar refredar.
Batre els ous amb el sucre
morè, durant 4 minuts i afegir l’oli de coco, mentre seguim batent, afegir la
farina tamisada i el llevat i seguir batent fins que s’hagi incorporat tot i
finalment posar la llet prèviament colada i reservar.
Pelar les pomes i tallar per
la meitat i treure el cor i laminar-les amb una mandolina i fer-la a làmines
fines d’un 1,5 cm.
Hem de reservar unes quantes
làmines de poma per posar-les a sobre del pastís i la resta de làmines les
afegim a la massa que hem preparat i remenem com per fer una truita de patata,
s’ha d’impregnar la massa a totes les làmines de poma.
Abocar-ho al motlle i
allisar la superfície i col·locar bé les làmines de poma reservades i a
continuació ho posem al forn durant uns 60 minuts.
Després desemmotllar i posar
al damunt una mica de melmelada d’albercoc en el meu cas sense sucre i
ecològica, també posar-la pels lateral i unes ametlles laminades.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada