Pàgines

dimecres, 24 d’octubre del 2018

FIRA GASTRONÒMICA DE L'EMPORDÀ A SANT ANTONI DE CALONGE



El cap de setmana del 6 i 7 d’octubre al Palau Firal de Sant Antoni de Calonge es va celebrar la primera edició de la Fira Gastronòmica de l' Empordà i la seva finalitat era donar a conèixer els productes de proximitat i de qualitat del territori, hi havia productors d’oli, d’arròs, cellers i bodegues entre altres i es podien fer uns tastets de diferents plats a càrrec  de l’Associació de Restaurants de la Badia El Plat Blau.

Durant el dissabte i diumenge es van organitzar uns tallers a l’entorn de la cervesa, de gin, cafè, vins.. i unes activitats sobre la fotografia culinària i estilisme per a Instagram, cuina en directa a càrrec del Restaurant La Maria de Cadaqués de Palamós que va preparar unes sardines en escabetx i unes postres en gotet de crema de llimona i iogurt grec.

El diumenge al matí un taller Mar i Muntanya molt interessant a càrrec de Vicens Fajardo, propietari del Restaurant La Plaça de Madremanya i també es va preparar un arròs empordanès, amb arròs del Molí de Pals, amb sofregit de Quim Matas i brou de peix dels pescadors de Roses.

Us poso la recepta de les sardines escabetxades:

Sardines netes i tret el cap i les tripes, salades i enfarinades

Pastanaga, ratllada força quantitat, ceba laminada, all laminat uns 2 o 3, pebre negre en pols, pebre vermell dolç una cullerada, 1 fulla de llorer i un bitxo i vinagre millor de poma

Fregim les sardines, sofregides, però que no ens quedin seques i les traiem i les posen en un recipient, millor de vidre, les posem en files, una al costat de l’altra i anat fent capes i pel damunt l’escabetx que va preparar.

Va aprofitar el mateix oli de fregir-les que el podem colar i afegir més oli i posem per aquest ordre l’all laminat, una mica ros hi posem la ceba, que es vagin cuinant, a continuació el llorer, el bitxo i la pastanaga, la sal i al final el pebre vermell i el vinagre, quan s’ha evaporat una mica, ja ho tindríem fet i el posem pel damunt de les sardines per capes.

En el taller Mar Muntanya, el propietari del Restaurant La Plaça de Madremanya va preparar 5 plats, els quals vam poder degustar, tots ells boníssims.

Tonyina i tomàquets:


Llom de tonyina tallat a daus i macerar dins la salsa de soja, tomàquet també tallat a daus i prèviament li posem la sal i l’oli, uns daus de tomàquet i soja i una crema de festucs i alvocat, la proporció seria 1/3 part de festucs i 2/3 parts d’alvocat. Pel damunt i posem pols de festucs.

Farcells de gambes amb ceps i crema d’ametlles:

És prepara un carpaccio amb les gambes, amb aquest carpacció fem un farcell on hi posarem els ceps confitat i també hi podríem posar ceba confitada . els podríem posar 5 minuts al forn abans servir-lo en el fons del plat una llet d’ametlla i posaríem ceps laminats i pols d’ametlla pel damunt i l’oli de confitar el capes pel damunt.

Carpacció de carn del perol amb espardenyes i escamarlans:

Prepararem dues salses: romesco i un puré de pinyons fet amb pinyons torrats i oli d’oliva.
A baix al plat hi posaríem el carpacció de la carn de perol i al damunt les espardenyes i els escamarlans fets a la planxa i a costat i a costat unes gotes de la salsa de romesco i el puré de pinyons, posaríem el damunt un trossets d’avellana. Amb els caps dels escamarlans faríem un brou i amb aquests brou amb lecitina de soja faríem una espuma que col·locaríem al damunt. Podríem substituir la carn de perol per una bona botifarra, també podríem posar gambes en comptes dels escamarlans.

I van completar aquests cinc plats uns peus de porc amb cargols i unes vieires damunt d'un tros de femur de vaca partit per la meitat i posat al forn i posteriorment posar-hi unes vieires a la planxa amb verduretes.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada