Pàgines

dijous, 16 d’octubre del 2014

MATUBAL (CREMA D'ALBERGINIA)




Un altre plat que ens va preparar el restaurant Menjars Néstor, el passat mes de setembre al mercat de Plaça de Cuba de Mataró i com he anat comentat amb altres entrades dins la Campanya de “Collits a Casa”, amb productes de proximitat i de temporada, es a dir que per menjar millor tria el camí més curt.

És un altre plat fàcil i bo que ens van preparar com el tàtar de síndria i una amanida de verdures.

És una crema molt bona, senzilla, bona i saludable, la podem menjar amb unes torradetes o sucar-hi uns bastonets, ens va bé per fer un pica-pica. També la podem acompanyar amb magrana.

Ingredients:

4 Albergínies
Oli d’oliva verge a poder ser de primera premsada en fred, pebre vermell dolç, sal un polsim de comí molt i 1 cullerada de tahin (crema de llavors de sèsam) per 4oo g. d’albergínies aprox.

Preparació:

Escalivem les albergínies uns 45 minuts al forn a uns 200 graus. Un cop escorregudes del líquid que deixen anar mentre es refreden les pelem i les posarem a un recipient per triturar-les. Hi afegim un bon raig d’oli, el pebre vermell dolç, la sal al nostre gust un polsim de comí i una cullerada de tahin.  Als països de la mediterrània oriental també s’hi afegeix llimona, all i també iogurt grec.....

Si volem que quedi una crema més consistent també hi podríem afegir una tassa de mongeta blanca cuita.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada