Pàgines

dimarts, 15 de febrer del 2011

LES VERDURES, LES HORTALISSES I LES FRUITES D'HIVERN I EL CONSUM DE PROXIMITAT




És una sort viure al Maresme on la terra i el mar ens donen un munt de productes, per la qual cosa hem de consumir els productes de la nostra comarca, hem de valorar la qualitat dels nostres productes alimentaris de proximitat.



Hem de contribuir a garantir els productes de les nostres hortes, per la qual cosa hauríem de prioritzar els productes catalans i de proximitat

Per què el productes de proximitat?  Perquè han recorregut poca distància de de l’horta fins al plat i a més a més ajuda a la supervivència de la cultura pagesa local i d’aquesta manera contribuïm a la diversitat dels correus.

Motivat per la globalització, donat que durant tot l’any trobem de tot, estem perden consumir els productes locals, això esta motivant la pèrdua de variacions locals. Consumir els productes de la zona ajuda a l’economia local.

Les hortalisses i les verdures, han contribuït de base de l’alimentació humana juntament amb els cereals. La cuina mediterrània s’ha demostrat que és la més sana.

La natura és sàvia i ens dona a cada època de l’any el que el cos necessita per la qual cosa hauríem de consumir en cada estació les fruites i les verdures i les hortalisses  que l’horta ens dona.

 
Les típiques fruites de l’hivern la taronja, la mandarina i la llimona, pomes...., creixen de forma natural entre setembre i abril, són riques amb vitamina C, que ens ajuden a reforçar el nostra sistema immunitari, per l’augment de les defenses, per tant ,  ens ajudaran a prevenir els refredats i les malalties respiratòries freqüents en aquesta època de l’any.



I les múltiples avantatges de les verdures i les hortalisses d’hivern: els calçots, les mongetes del ganxet, els tomàquets de penjar, les carabasses, els porros, l’enciam d’hivern, les cols, les coliflors, els bròquils, els brocolis, els espinacs, les bledes, les pastanagues, els naps , les escaroles.......




Fem una cuina amb productes autòctons.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada