Pàgines

dissabte, 31 de gener del 2015

AMANIDA DE TARONJA I FONOLL



El bulb del fonoll aporta poques calories i conté molta fibra i va bé per al restrenyiment.

Té un efecte diürètic i per tant va bé per a les persones que pateixen hipertensió o retenció de liquidis. Una infusió de fonoll és un bon remei per afavorir les digestions.

El podem cuinar com qualsevol verdura: saltejat, al vapor o bullit. També el podríem cuinar junt amb les llegums  o les cols per contrarestar l’efecte de flatulència d’aquests aliments. També el podem menjar cru o lleugerament escaldat.

Un altre tipus d’amanida, refrescant i molt bonica de colors i  amb el gust anisat del fonoll i ara la podem aprofitar per fer-la amb els productes de temporada i de proximitat i a més a poder ser ecològics.

Ingredients per a 2 persones:

1 bulb de fonoll ecològic
2 taronges ecològiques
Unes olives, uns canonges o uns germinats o també podríem posar unes fulles d’endívia.

Vinagreta:
2/3 parts d’oli d’oliva verge
1/3 part de vinagre de poma
1 cullerada de suc de taronja
Sal marina

Preparació:

Pelem les taronges procurant treure tota la pell blanca i guardem el suc queda al plat per preparar la vinagreta i la tallem a grills fins.

Netegem i tallem el fonoll i el tallem petit.

Preparem la vinagreta amb el suc de taronja, l’oli d’oliva, la sal i el vinagre ho batem tot i ho lliguem.

Preparem el plat posant el fonoll a baix i al damunt la taronja, la resta d’ingredients i al damunt la vinagreta. També podem decorar amb les fules de fonoll.

L’última vegada que la vaig preparar vaig trobar unes maduixes ecològiques del Maresme que també les vaig posar.

És important quan preparem aquesta amanida que les taronges i les maduixes no siguin àcides.

dissabte, 10 de gener del 2015

POLLASTRE AMB ESCAMARLANS



Aquesta recepta va formar part del menú del dia de Nadal, després de l’escudella i carn d’olla d’aquestes passades festes, és del programa Cuines de TV3, aquests últims anys feia el pollastre al forn que no necessita massa dedicació que també va bé quan has de fer diversos plats.

És molt gustós el pollastre fet d’aquesta manera, en el meu cas ecològic, tot i que el nostre dia a dia millor menjar-lo de manera més saludable com a la planxa o al forn evitant els greixos.

També que el pollastre el presentem a daus sense cap os i amb els escamarlans ja pelats es menja molt bé.

Ingredients: per 4 persones:

4 pits de pollastre sense la pell
12 escamarlans
2 cebes de Figueres
3 tomàquets madurs
3 grans d’all
8 ametlles
Julivert
500 g. d’aigua mineral o un brou d’au suau o de peix
1 cullerada de farina
½ got de vi blanc
Oli d’oliva de primera premsada en fred, sal marina i pebre
3 cullerades de brandi

Preparació:

Tallarem el pit de pollastre a daus grossos i els salpebrem i els enrossim en una cassola amb l’oli calent i quan estiguin daurats els flamegem amb el brandi i els reservem.

A continuació separem els caps de les cues dels escamarlans, també podríem utilitzar gambes. Tallem els caps per la meitat amb un ganivet i a la mateixa cassola marquem els caps i les cues. Quan estan cuits també els flamegem amb el brandi i els reservem.

Tot seguit, tallem la ceba a juliana fina, laminem els alls i ho sofregim a la mateixa cassola a foc fort uns 4 minuts i després posem el tomàquet ratllat i 5 minuts més i posem una cullerada de farina i remenem i afegim el vi blanc i deixem 1 minut perquè s’evapori l’alcohol i posem l’aigua o el brou d’au o de peix i els daus de pollastre i ho deixem uns 5 minuts més a foc més fort després posem la picada d’ametlla, all i julivert.

Finalment el caps dels escamarlans i les cues i deixem coure uns 2 minuts més i ja ho tenim a punt per emplatar-ho.

dimecres, 7 de gener del 2015

COLIFLOR AMB VINAGRETA



La coliflor és una verdura de la família de les cols, molt rica en fibra, baixa en calories i amb moltes vitamines i ens ajuda a mantenir les defenses del sistema digestiu.

Durant els mesos d’octubre a abril ens quan es cull, millor les de cultiu ecològic.

Aquesta és una recepta molt fàcil i bona

Ingredients:

Coliflor
Oli d’oliva de primera premsada en fred i millor ecològic
Sal marina
Vinagre de poma o de vi blanc

Preparació:

Netegem i tallen la coliflor a ramells separant-los del tronxo central.

Posem una olla amb aigua i sal i quan arrenqui el bull hi posem la coliflor i la courem uns 2 o 3 minuts i la traiem del foc i tallem la cocció amb aigua freda i l’escorrem.

Es prepara la vinagreta amb l’oli, el vinagre i la sal, també hi podríem afegir  una cullerada de mostassa o afegir ceba tallada petita, un gra d’all ben trinxat i uns daus petits de pebrot verd o vermell.

Posem la coliflor en un plat i al damunt la vinagreta, o també poso la coliflor en una plata de vidre i la vinagreta al damunt i la poso a la nevera i ja la tinc preparada pels dies següents.